کد مطلب: 124742
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۴۱
امسال دومینوی آتش سوزی پاییزی در مدارس به دبستان اسوه زاهدان رسید و در واپسین روزهای آذرماه، حادثه تلخی را رقم زد که بدون شک در حافظه تاریخی این سرزمین باقی خواهد ماند و یادآور بی مسئولیتی‌ها، کم‌کاری‌ها و قصوری است که نمی‌دانیم تا کی قرار است ادامه داشته باشد.
 

به گزارش ایران خبر، حادثه روستای بیجار سر گیلان در بهمن ۷۶، آتش سوزی مدرسه روستای سفیلان در چهارمحال و بختیاری در آبان ۸۳، حریق مدرسه شهید رحیمی روستای درودزن در آذر ۸۵، زبانه کشیدن آتش در خوابگاه شبانه‌روزی در منطقه چاه رحمان سیستان و بلوچستان در آبان ۸۹ و آتش سوزی مدرسه شین آباد در آذر ۹۱ از جمله حوادث تلخ ۲۵ سال گذشته هستند که بیش از ۵۰ قربانی داشته‌اند.

طبق اعلام رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور، هنوز ۴۰ درصد مدارس کشور به سیستم گرمایشی استاندارد مجهز نیستند؛ علیرغم اقدامات انجام شده در سال‌های گذشته، همچنان دولت و مجلس عزم جدی برای استاندارد سازی کلیه سیستم‌های گرمایشی مدارس و از سوی دیگر بازسازی و مقاوم سازی  ۳۰ درصد مدارس ناایمن کشور ندارند و پیشرفت در ساخت و ترمیم مدارس جدید و استقرار سیستم گرمایشی استاندارد با سرعت پیش نمی‌رود.

صبح روز گذشته اخباری از آتش سوزی در مدرسه غیردولتی در زاهدان منتشر شد؛ ۵۹ کودک این مرکز آموزشی بلافاصله از محل حادثه خارج شدند ولی حال چهار کودک این واحد آموزشی به دلیل سوختگی بالای ۷۰ درصد وخیم گزارش شد. افسوس که کورسوی امید برای زنده ماندن این کودکان چندان روشن نماند و خبر تلخ این بود که سه کودک این حادثه جان خود را در بیمارستان از دست دادند و دانش آموز چهارم نیز تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارد.

علیرضا نخعی، مدیر کل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان ضمن ابراز تالم شدید از درگذشت دانش آموزان معصوم ‌این حادثه آتش‌سوزی ضمن بیان اینکه در بررسی های اولیه از سانحه کوتاهی بعضی همکاران ما مشخص شد که لازم است مراتب تاسف و عذرخواهی خویش را از خانواده های محترم دانش‌آموزان اعلام نماییم گفت: علت این حادثه از سوی آتش نشانی، آتش گرفتن بخاری نفتی اعلام شده است.

همچنین به دستور بطحائی، وزیرآموزش و پرورش، مجتبی زینی‌وند، معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی و خانواده این وزارتخانه جهت بررسی حادثه آتش‌سوزی مدرسه در زاهدان، عازم استان شد.

وزیر آموزش و پرورش همچنین از پیگیری جدی و سریع موضوع آتش‌سوزی در مدرسه زاهدان و برخورد با هرگونه قصور و یا تقصیر، برابر قانون خبر داد.

این در حالی است که دادستان عمومی و انقلاب زاهدان نیز اعلام کرد که قصور مدیر و مربی آموزشی محرز و دستور بازداشت آن‌ها صادر شده است. مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۲ زاهدان نیز در پی حادثه در پیش دبستانی و دبستان دخترانه اسوه حسنه و به منظور ابراز همدردی با خانواده‌های داغدیده و مصدوم از سمت خود استعفا کرد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی  صبح امروز مجلس، از کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خواست هیئتی را برای بررسی حادثه آتش سوزی مدرسه ای در زاهدان به این منطقه اعزام کند. همچنین حسینعلی شهریاری نماینده زاهدان در تذکری با بیان اینکه متاسفانه شاهد بودیم که دختران مظلوم بی گناه ما در حادثه آتش سوزی در مدرسه سوختند، به موادی از قانون اساسی درباره رایگان بودن آموزش و پرورش تا سطوح متوسطه اشاره کرد و گفت: متاسفانه ما وظایف حاکمیتی را واگذار کرده‌ایم و نسبت به آن  نظارتی هم نمی‌کنیم. دستور دهید تیمی را به منطقه بفرستد اگر ما به بخش دولتی مجوز می‌دهیم باید به آن نظارت کنیم تا دختران مظلوم ما در آتش بی مسئولیتی دولتمردان جانشان را از دست ندهند.

به گزارش ایران خبر، مجتبی زینی وند، رئیس سازمان مدارس غیردولتی که به زاهدان سفر کرده درباره علت این حادثه توضیحاتی ارائه داد و گفت: این حادثه در زنگ تفریح مدرسه رخ داده است، تعدادی از دانش‌آموزان وارد کلاس درس شدند که از کیف‌شان وسیله بردارند که متأسفانه چراغ والور کلاس برگشته است. دانش‌آموزان حادثه دیده پیش‌دبستانی و اول ابتدایی بودند. در این زمان مدیر مدرسه هم برای هماهنگی اردوی فردای دانش‌آموزان در اداره آموزش و پرورش حضور داشته و در مدرسه نبوده است.

زینی‌وند افزود: پس از اینکه معلمان متوجه حادثه شدند، دانش‌آموزان را از مدرسه خارج کرده و آتش‌نشانی و اورژانس را مطلع کردند، اما متأسفانه ۴ کودک دچار سوختگی گسترده شده و متأسفانه ۳ دانش‌آموز فوت شدند. در جلسات مختلف با مسئولان آموزش و پرورش و نوسازی مدارس، ابعاد مختلف این حادثه را پیگیر هستیم. حدود یک ماه قبل این مدرسه به فضای جدید نقل مکان کرده است، اما هنوز تأییدیه نوسازی و استحکام بنا را نگرفته بود و برای گرفتن مجوز فقط مکاتبه کرده بود. این مدرسه از سال ۹۲ پیش‌دبستانی بوده و امسال هم توانست ضمیمه کلاس اول بگیرد ولی هنوز این فضای جدید تأییدیه نوسازی نداشته است.

به گزارش ایران خبر، حسین احمدی نیاز، وکیل دختران شین‌آباد در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داد حادثه آتش سوزی مدرسه اسوه را شین آبادی دیگر دانست و نوشت: «خبر آتش سوزی در مدرسه اسوه حسنه زاهدان که منتج به فوت و مصدومیت چند دختر دانش آموز شده است شیونی برای شین آباد دیگری است. شیون و گریه برای دختران ایران زمین که چنین مظلومانه قربانی سهل انگاری مسئولین می‌شوند.

وی افزود: بازهم غیر استاندارد بودن مدارس عامل اصلی این حادثه شوم شده است. حسب گفته ریاست سازمان نوسازی مدارس کشور در حال حاضر بیش از ۴۰ درصد مدارس کشور غیر استاندارد هستند و نیازمند بازسازی و نوسازی اصولی اند. از دیگر سو مناطق محرومی چون استان سیستان و بلوچستان از این وضعیت اسفبار غیر استاندارد بودن مدارس رنج بیشتری می برند. پس از آتش سوزی مدرسه انقلاب اسلامی شین آباد در تاریخ ١٥ آذر ١٣٩١ تلاش زیادی کردیم تا این روز شوم که در آن ٢٨ دانش آموز دختر دچار حادثه شده که دو تن از آنان به نام «سارینا رسول زاده» و «سیران یگانه» جان باختند و ٢٦ دختر بشدت مصدوم شدند را روز استاندارد سازی مدارس بنامیم، اما شوربختانه هرگز مورد توجه مسئولان کشوری مربوطه قرار نگرفت.

احمدی نیاز تاکید کرد: حادثه تلخ آتش سوزی مدرسه زاهدان زنگ خطری برای مسئولین کشوری است که نسبت به سایر مدارس که برای گرمایش مجبور به روش‌های سنتی می‌شوند کما اینکه در شبکه‌های اجتماعی هم ملاحظه شده است، تلاش بیشتری انجام دهند زیرا مسئولیت تام این حوادث بر عهده دولت است، مردم فرزندان خود را برای تحصیل به مدارس می‌فرستند نه اینکه دچار این حوادث تلخ شوند. تراژدی دردناک شین آباد خسارات فراوانی به دانش آموزان و کشور وارد کرده است، پس چرا برای پیشگیری از تکرار شوم آن گامی بر نمی‌دارند؟ واقعیت مسئله این است که وفق قانون مسئولیت مدنی و قوانین جاری کشور و اصول مسلم حقوقی، دولت در مقابل این حادثه دارای مسئولیت تام بوده و ملزم به جبران ضرر و زیان و خسارات وارده و مکلف به پیشگیری از تکرار موارد مشابه است.»

منبع : خبرگزاری ايسنا