کد مطلب: 123338
 
تاریخ انتشار : جمعه ۲ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۹:۱۳
سیاست خارجی در هفته‌ای که گذشت اتفاقات زیادی داشت، از جمله مهمترین آنها این موضع ظریف بود که گفت: تحریم، افراد را پشت میز مذاکره باز نمی‌گرداند؛ بلکه اراده برای مقاومت را تقویت می‌کند.
 
به گزارش ایران خبر، خبرگزاری مهر، گروه سیاست_محمد مهدی ملکی: تلاش ها برای خنثی کردن اقدام اخیر آمریکا مبنی بر اعمال دور جدید تحریم های یکجانبه علیه ایران همچنان به عنوان مهم ترین فعل و انفعال در حوزه سیاست خارجی کشورمان به حساب می آید، امری که با همکاری کشورهای اروپایی، روسیه و چین در حال پیگیری است.

سیاست مداران کاخ سفید همچنان بر رویکرد یکجانبه گرایانه خود اصرار می کنند و این منجر به اتخاذ سیاست استقلال گرایانه از سوی کشورهای اروپایی و دیگر قدرت های اقتصادی و منطقه ای از جمله چین و روسیه شده است که دیگر نمی خواهند یک کشور برای همه جهان تصمیم گیری کند.

این هفته هم در حوزه سیاست خارجی تحولات بسیاری را شاهد بودیم و اتفاقات مختلفی حادث شد که هریک از آنها اجزای یک کل واحد هستند که می توانند در کنار هم مجموعه اقدامات دستگاه دیپلماسی را تشکیل دهند و نقطه اشتراک آنها هم حرکت به سمت تامین حداکثر منافع ملی است.

امروز شرایط عرصه بین الملل به نحوی است که کارشناسان از آن به عنوان دوران گذار یاد می‌کنند، یعنی برهه‌ای حساس که تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی در آن بسیار سریع و غیرقابل پیش‌بینی است و قدرت های مختلف هریک در راستای نیل به اهداف مشخصی در تلاش هستند تا جایگاه بهتر و بالاتری در عرصه جهانی کسب کنند و در تعیین تحولات و معادلات بین‌المللی سهم بیشتری داشته باشند.

مشروح اخبار سیاست خارجی در هفته‌ای که گذشت، به شرح زیر است:

آمریکا با اعمال تحریم جدید قطعنامه شورای امنیت را نقض کرده است

 اسقف اعظم «پل ریچارد گالاگر» وزیر امور خارجه واتیکان در دیدار با عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان برجام را برای صلح و ثبات منطقه مثبت ارزیابی و از تحریم های آمریکا علیه ایران انتقاد کرد.

معاون وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این دیدار به تشریح توافقنامه برجام در سال ۲۰۱۵ با کشورهای 5+1 پرداخت و گفت: آمریکا در برجام به هیچ کدام از تعهدات خود پایبند نبوده است.

عراقچی افزود: آمریکا با خروج از این توافق مهم نه تنها به اعتبار خود در صحنه جهانی آسیب زد بلکه با اعمال شدیدترین تحریم های جدید علیه ایران نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را مرتکب شده است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه تودیع شد

مراسم تودیع و بدرقه محمدابراهیم طاهریان سفیر جمهوری اسلامی ایران ایران در ترکیه با حضور پرسنل نمایندگی و کارکنان نهادهای  وابسته در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در آنکارا برگزار شد.

جامعه جهانی باید در مقابل اقدامات خودسرانه آمریکا ایستادگی کند

غلامعلی خوشرو، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در پایان ماموریت خود روز جمعه با دبیرکل سازمان ملل آنتونیو گوترش ملاقات کرد. در این ملاقات مسائل مهم بین المللی و منطقه‌ای مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. خوشرو از دبیرکل خواست نسبت به قانونگریزی و اعمال تحریم بر ضد ایران موضع گیری کند.

وی با تشریح خروج یک جانبه آمریکا از برجام و تهدید کشورهای عضو در همکاری با ایران، گفت: در تاریخ سازمان ملل سابقه نداشته است که یک عضو دائم شورای امنیت بقیه اعضای سازمان ملل را به دلیل پایبندی به قطعنامه‌های شورا مجازات کند. جامعه جهانی باید در مقابل این اقدامات خودسرانه و فراقانونی ایستادگی کند.

وی همچنین حملات سعودیها در یمن را  فاجعه عمیق انسانی خواند و خواستار پایان دادن به این جنگ خانمانسوز و آغاز مصالحه سیاسی بین طرفهای در گیر در یمن شد.

گوترش در پاسخ به لزوم چند جانبه گرایی در برابر چالش های جهانی تاکید کرد و اظهار امیدواری کرد جنگ در یمن بزودی خاتمه یابد تا از این فاجعه انسانی هر چه زودتر جلوگیری شود.

آمریکا مجبور به تغییر سیاست زورمدارانه خود خواهد شد

علیرضا جهانگیری سفیر جمهوری اسلامی ایران در هلند، طی سخنرانی در دانشگاه لایدن، ضمن تشریح سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان، به سؤالات مختلف دانشجویان علوم سیاسی و روابط بین‌الملل این دانشگاه پاسخ داد.

سفیر کشورمان با اشاره به تاریخ و تمدن کهن ایرانی، انقلاب اسلامی ایران را سرآغاز مرحله رفع وابستگی به قدرت های خارجی و برقراری حکومت مبتنی بر تفکیک قوا و مردم‌سالاری دینی برشمرد.

جهانگیری با برشمردن برجام به عنوان دستاورد بزرگ دیپلماسی در عرصه بین المللی افزود: خروج یکجانبه آمریکا از برجام و نقض تعهدات بین‌المللی توسط آمریکا موجب بی‌اعتمادی به مسیر دیپلماسی و تهدیدی برای امنیت جهانی محسوب می‌شود.

رئیس‌جمهور عراق وارد تهران شد

برهم صالح رئیس جمهور عراق دقایقی پیش با استقبال رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت وارد فرودگاه مهرآباد تهران شد.

قرار است مراسم استقبال رسمی از رئیس‌جمهور عراق با حضور حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان در مجموعه کاخ سعدآباد برگزار شود.

سفر «صالح» به تهران پاسخ منفی به تحریم‌های آمریکا علیه ایران است

حسن کاظمی قمی سفیر اسبق ایران در عراق در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص پیامدهای سفر رئیس جمهور عراق به ایران با توجه به تحولات منطقه ای و بین المللی، اظهارداشت: سفر آقای برهم صالح رئیس جمهور عراق به ایران در این برهه از زمان، دارای پیام های متعدد و مهمی است، اولین پیام آن می تواند در قالب این موضوع تعریف شود که رفت و آمد مقامات عالی رتبه دو کشور بیانگر اهتمام ایران و عراق برای تقویت و توسعه روابط و همکاری ها در حوزه های مختلف است. 

وی گفت: ایران و عراق دو کشور مهمی هستند که نگاه واحدی را در مسائل منطقه ای دارند و به دنبال ایجاد ثبات و امنیت در منطقه هستند و در مسیر مبارزه با تروریسم تلاش های گسترده و مشترکی را دارند، بنابراین به طور طبیعی این سفرها می تواند در عملیاتی کردن برنامه های مشترک دوطرف موثر باشد. 

کاظمی قمی افزود: با توجه به اراده رهبران دو کشور، مشخص است که ما باید شاهد افزایش روند همکاری های ایران و عراق در زمینه های مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و دفاعی_ امنیتی باشیم و این قبیل سفرها میان مقامات عالی رتبه دو طرف می تواند در عمق بخشی به همکاری های دوجانبه و اجرایی کردن توافقات پیشین انجام شده میان دو کشور مفید باشد.

هیچ موضوعی نباید موجب کندی روند روبه توسعه روابط ایران و عراق شود

علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی، عصر امروز (شنبه) با برهم صالح رئیس جمهور عراق که برای انجام سفری رسمی در راس یک هیات بلندپایه به تهران سفر کرده است دیدار و گفتگو کرد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی در این دیدار با تبریک انتصاب برهم صالح به عنوان رییس جمهور عراق اظهار داشت: شرایط سیاسی و مدیریتی جدید در عراق فرصت های بسیار مناسبی را برای تعمیق روابط همه جانبه میان دو کشور دوست و برادرفراهم نموده است.  

وی با اشاره به روابط گسترده، عمیق و راهبردی میان تهران و بغداد در عرصه های مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی تاکید کرد: طراحی های متعدد آمریکا و برخی کشورهای مرتجع منطقه برای برهم زدن روابط دوستانه میان دو ملت راه به جایی نخواهد برد.

مراسم تودیع سفیر جمهوری اسلامی ایران در آلمان برگزار شد

علی ماجدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مراسم تودیع پایان ماموریتشان در کشور آلمان با حضور کارکنان رسمی و محلی سفارت ضمن اشاره ای مختصر به رویدادهایی که در دوره کاری خود با آن روبرو شده بودند، اظهار داشت: تمامی ما به عنوان کارگزاران جمهوری اسلامی ایران باید تلاش کنیم تا در جهت تامین منافع مردم عزیز کشورمان گام های استوارتری برداریم و در این عرصه از هیچ تلاشی برای رسیدن به این مهم فروگذار نباشیم.

ظریف: منطقه اولویت ماست/تبادل نظر سازنده ای با مقامات عراقی داشتیم

 محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان پس از گفتگوها و دیدارها با رئیس جمهور و هیات عالیرتبه عراقی در تهران طی مطلبی در فضای مجازی تاکید کرد: خوشحالیم که میزبان هیات عالیرتبه عراقی به سرپرستی رئیس جمهور برهم صالح بودیم.

وی در ادامه آورده است: با مقامات عراقی در خصوص قدم های بعدی برای همکاری مشترک در زمینه صلح و امنیت منطقه ای گفتگو و تبادل نظر سازنده داشتیم. در تمامی جنبه های روابط همسایگی تعهدات مشترک، محکم و شرایط برد - برد را مد نظر قرار دادیم. منطقه ما اولویت ماست.

فشار خارجی بر عراق تاثیری بر همکاری آنها با ایران ندارد​

حسن دانایی‌فرد سفیر سابق ایران در عراق در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اهمیت سفر برهم صالح رئیس‌جمهور عراق به ایران و نتایج آن، اظهارداشت: روابط میان ایران و عراق یک رابطه خاص و متمایزی در منطقه به شمار می آید، البته سفرهای زیادی تاکنون میان مسئولان دو کشور انجام شده و در آینده هم این روند ادامه خواهد داشت. 

وی گفت: در شرایط کنونی، سفر آقای صالح رئیس جمهور عراق به تهران پیام های متعددی دارد از جمله آنکه به معنای دوستی، همکاری و همراهی دولت و ملت عراق در این برهه از زمان با ایران است و از طرفی هم یکی از پیام های این سفر، تداوم و گسترش همکاری‌های میان ایران و عراق در حوزه های مختلف است. 

دانایی‌فرد با بیان اینکه توقع ما از دوستان عراقی این است که به صورت مستقل و به دور از فشارهای آمریکا بتوانند به اتخاذ مواضع و تصمیمات لازم در موارد مختلف بپردازند، تاکید کرد: ما از برادران عراقی می‌خواهیم که روابط خود را با کشورهای پیرامونی از جمله ایران به نحو مناسبی تنظیم کنند. 

تاکید بر توسعه روابط و همکاری‌های فرهنگی ایران و روسیه

 مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه که برای شرکت در همایش بین‌المللی فرهنگی سن پترزبورگ به پایتخت فرهنگی روسیه سفر کرده است در انستیتو نسخ خطی این شهر با اشاره به این که ایران و روسیه به عنوان دو نماینده بزرگ فرهنگی و تمدنی جهان می توانند همکاری های بیشتری داشته باشند، اظهارداشت: در سال های اخیر برنامه های جالب زیادی در سن پترزبورگ برگزار شد و بدون شک در سال ۲۰۱۸ مهم ترین رویداد در سن پترزبورگ برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال بود که تماشاگران ایرانی زیادی به این شهر آمدند و به طور همزمان با آن شاهد برگزاری برنامه ارکستر سمفونیک تهران در این شهر بودیم.

سنایی ادامه داد: در سال جاری هفته فرهنگی ایران در مسکو و باشقیرستان برگزار شد و در سن پترزبورگ هم برنامه هایی اجرا شد.

سنایی همچنین با اشاره به سفر سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سن پترزبورگ ابراز امیدواری کرد که این سفر به همکاری های فرهنگی دو کشور تحرک و سرعت بیشتری بخشد و به اجرای طرح های فرهنگی کمک کند.

مقاومت فلسطین، صهیونیست‌ها را متوقف و پشیمان خواهد کرد

حسین امیرعبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل در خصوص حملات اخیر رژیم صهیونیستی به نوار غزه اظهارداشت: تجاوز اخیر نیروهای رژیم صهیونیستی به غزه که منجر به شهادت و مجروح شدن مردم بی دفاع و همچنین ویرانی مناطق مسکونی و ساختمان رادیو و تلویزیون الاقصی شد را به شدت محکوم می‌کینم.

وی تداوم محاصره غزه و محروم کردن ملت مظلوم فلسطین از داشتن حقوق اولیه را عامل استمرار تنش در غزه دانست و افزود: حقوق مسلم مردم فلسطین در دفاع از «حق بازگشت» و «رفع اشغالگری» از سرزمین های اشغالی باید رعایت شود.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: توان و قدرت بازدارندگی موشکی و حمایت مردمی از مقاومت رمز پیروزی و پایداری ملت فلسطین در مقابل اشغالگران است. نتانیاهو به پایان خط رسیده و مقاومت فلسطین بی تردید صهیونیست ها را متوقف و پشیمان خواهد ساخت.

هنوز اطمینان ندارم سفر وزیر خارجه انگلستان به ایران انجام شود

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در خصوص جلسه مشورتی بین دولت، قوه مقننه، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام در راستای بررسی ایرادات کنوانسیون بین المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) که امروز در کمیسیون امنیت برگزار شد،‌ اظهار داشت:‌ خوشبختانه گفت‌وگوهای خوبی انجام شد و ادامه نیز خواهد داشت تا نمایندگان در صورت امکان به راهکاری دست یابند که ایرادات شورای نگهبان برطرف و خواسته قوه مقننه نیز محقق شود.

وی افزود: وزارت امور خارجه نیز به عنوان بازوی مشورتی در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حضور یافت و این روند برای ارائه مشورت نیز ادامه خواهد داشت.

یمن محور گفتگوی جابری انصاری و دستیار دبیرکل سازمان ملل

 «رشید خالیکوف» دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور مشارکت های بشردوستانه و هیات همراه روز یکشنبه در مقر وزارت امور خارجه در تهران با «حسین جابری انصاری» دستیار ارشد وزیر خارجه در امور ویژه سیاسی دیدار و در مورد وضعیت فاجعه آمیز انسانی در یمن گفت وگو کردند.

گفت و گوها میان خالیکوف و انصاری چند روز پس از آن صورت می گیرد که ائتلاف متجاوز سعودی سرانجام تسلیم رشادت های ارتش و نیروهای مردمی در یمن شد و حملات خود برای اشغال بندر الحدیده در غرب این کشور را متوقف کرد. این حملات که ائتلاف سعودی از سپتامبر گذشته (مهرماه گذشته) آغاز کرد، دومین دور از حملات گسترده به الحدیده بود که با هدف وادار کردن انصارالله به پذیرش شروط تحمیلی ریاض و هم پیمانانش صورت گرفت. 

قاسمی: اقدامات تروریستی خللی دراراده ملت ودولت عراق ایجاد نمی کند

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه با محکوم کردن عملیات تروریستی در تکریت عراق که چندین کشته و زخمی بر جای گذاشت با دولت و ملت عراق و خانواده جانباختگان و مجروحان این جنایت بی شرمانه تروریستی ابراز همدردی کرد.

مبارزه با مواد مخدر یک وظیفه جهانی است

کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین المللی در وین، طی سخنرانی در نشست کمیسیون مبارزه با موادمخدر سازمان ملل، با اشاره به اینکه اجلاس شصت و دوم کمیسیون که در سطح وزرا و در اسفندماه ١٣٩٧ برگزار می شود از اهمیت ویژه ای در تعیین سیاست‌های آتی در این حوزه برخوردار است، مواضع کشورمان را در رابطه با مواردی که باید در سند نهایی این نشست مدنظر قرار گیرد، تشریح کرد.

مکانیسم مالی اروپا باکُندی مواجه است/استعفای ظریف را تکذیب می‌کنم

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران که دوشنبه این هفته برگزار شد پیرامون ارائه برنامه مالی اروپا اظهار داشت: اراده اروپا و به خصوص سه کشور اروپایی عضو برجام که کشورهایی متعهد به برجام هستند برای ما مشخص است و این توقع وجود دارد که آنها بتوانند هر چه سریعتر مکانیسم‌های مورد نیاز ایران را عملیاتی کنند.

مکانیسم مالی اروپا با کُندی مواجه است

وی گفت: متاسفانه این روند به دلایل مختلف تا حدی با کُندی مواجه است و توقع ما از سه کشور اروپایی متعهد به برجام که بیان‌کننده این اصل بودند که ایران در برجام بماند و آنها هم تعهدات خود را عملیاتی خواهند کرد این است که هر چه سریع‌تر به نتیجه لازم دست یابند.

قاسمی افزود: تا حدی برخی ابهامات برای اجرایی شدت مکانیسم مالی اروپا وجود دارد ولی هیچ کدام از این مسائل دلیل بر نشدن کار نیست.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: امیدواریم اروپا در این مقطع زمانی آنچه را که شفاهی متعهد شده است به منصه ظهور و عملیات برساند و این یک مساله درون اروپایی است و ما همچنان امیدوار هستیم تا این سه کشور اروپایی توان واقعی خود را نشان دهند و اروپایی ها جایگاه حقیقی خود را پیدا کنند.

جلسه کمیسیون عمران مجلس باظریف/دستورجلسه؛صادرات خدمات نظام مهندسی

محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر از حضور وزیر راه و شهرسازی و وزیر امور خارجه در کمیسیون متبوع خود خبر داد و گفت: کمیسیون عمران سه‌شنبه هفته آینده با وزیر راه و شهرسازی جلسه‌ای خواهد داشت و درباره حوزه مسکن بحث و تبادل نظر صورت می گیرد.

وی افزود: همچنین هفته آینده کمیسیون عمران جلسه‌ای با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه به منظور بررسی صادرات خدمات نظام مهندسی برگزار می‌کند.

اروپا برای ثبتSPV ناتوان است/اعتباری برای شورای امنیت باقی نماند

سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه در همایش تحولات منطقه و نظام بین الملل که صبح امروز (دوشنبه) در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، اظهار داشت: برجام به یک عرصه تعارض و چالش بین اروپا و آمریکا تبدیل شده است و به لحاظ تعهد به اقدامات عملی اروپا از زمان خروج آمریکا از برجام کم نگذاشته است.

عراقچی ادامه داد: در برخی از محافل گفته می شود که اختلاف اروپا و آمریکا یک بازی است و آنها به واقع با هم اختلافی ندارند که این منطق را ما نمی توانیم به آسانی رد کنیم و باید در کنار سایر احتمالات به آن هم توجه کنیم اما از سوی دیگر نمی توان گفت که همه چیز یک بازی است، چرا که برخی از حوزه ها عکس این مساله را نشان می دهد و ما باید سیاست فعلی اروپا را با در نظر گرفتن جنبه های مختلف ارزیابی کنیم.

وی با اشاره به اینکه ما در بحث مذاکرات هسته ای مسیر پرفراز و نشینی را طی کردیم گفت: مذاکرات هسته ای در مرحله اول در اوایل دهه هشتاد بین ایران و سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان انجام گرفت که بعد از حمله آمریکا به افغانستان بود و اروپایی ها با این ادعا که می خواهند جلوی جنگ دیگری را بگیرند، به ایران آمدند و به توافقی در آن مقطع رسیدیم.

عراقچی با بیان اینکه در آن توافق قرار بر این شد که ایران برای یک دوره طولانی غنی سازی خود را تعلیق کند و پس از اعتمادسازی، برنامه هسته ای خود را ادامه دهد، تصریح کرد: در آن توافق آمده بود که ایران باید تضمین های عینی دهد که برنامه هسته ای اش صلح آمیز است و خواهد ماند.

وزرای خارجه ایران و انگلیس دیدار و گفتگو کردند

«جرمی هانت» وزیر امور خارجه انگلیس که به منظور انجام مذاکراتی با مقامات ایران وارد تهران شده است، دقایقی پیش با همتای ایرانی خود دیدار و گفتگو کرد. 

وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و انگلستان در این دیدار جنبه های مختلف روابط و مناسبات دو جانبه، از جمله مسائل مرتبط با سازوکار مالی اروپا موسوم به SPV، برای پیشبرد روابط اقتصادی و تجاری در چارچوب برجام را مورد تبادل نظر و گفتگو قرار دادند.

طرفین همچنین در خصوص مهمترین مسایل منطقه ای، از جمله لزوم تسریع در پایان دادن به جنگ در یمن و نیز سایر روندهای جاری در منطقه گفتگو و تبادل نظر کردند.

گفتنی است، مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله محورهای مورد مذاکره هیات انگلیسی با طرف ایرانی بوده است.

ظریف: ایران از ابتکارات صلح در افغانستان حمایت می کند

«تادا میچی یاماموتو» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور افغانستان بعد از ظهر امروز با  محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتگو کرد.

ظریف در این دیدار حمایت ایران را از تلاش‌های سازمان ملل متحد در تمامی ابتکارات مربوط به استقرار صلح و ثبات در افغانستان اعلام کرد.

وزیر امور خارجه همچنین با بیان اینکه ایران خواستار ثبات و امنیت در افغانستان است تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری با سازمان ملل متحد در تمامی حوزه ها در افغانستان  است و از ابتکارات صلح در این کشور قویا حمایت می کند.

ایران تصمیمات لازم را برای بازگشت به پیش از برجام اتخاذ کرده است

 جرمی هانت وزیر امورخارجه انگلیس عصر امروز - دوشنبه - با دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و پیرامون مهم ترین موضوعات دوجانبه، منطقه ای و بین المللی مورد علاقه دو کشور با وی گفت وگو کرد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در این دیدار با انتقاد از عدم همکاری مناسب اتحادیه اروپا در شرایط خروج آمریکا از توافق بین المللی برجام و نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، اظهار داشت: مذاکرات هسته ای و توافق برجام به میزبانی و تلاش اتحادیه اروپا صورت گرفت و نقض آن نیز به معنای زیر پاگذاردن حیثیت، اعتبار و جایگاه سیاسی اتحادیه اروپا از سوی آمریکاست.

دریابان شمخانی افزود: جمهوری اسلامی ایران با توجه به انفعال طرف های دیگر برابر گفتار و رفتار ناشایست آمریکا بر اساس منافع ملی و مسئولیت های خود تصمیمات لازم را در مقابله با این اقدام و امکان بازگشت به شرایط پیش از توافق اتخاذ کرده است.

وی تاکید کرد: سطح فعلی روابط اقتصادی میان دو کشور و تسهیل روابط بانکی در این زمینه رضایت بخش نیست.

ظریف: تحریم عزم ما را برای مقاومت مستحکم تر می‌کند

محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران امروز دوشنبه در مصاحبه با گاردین اعلام کرد: اقدامات محدودکننده علیه ایران عزم ما را برای مقاومت مستحکم تر می کند.

وزیر خارجه ایران پس از دیدار با جرمی هانت وزیر خارجه انگلیس در تهران به روزنامه گاردین گفت: ما به فشار و مقاومت در برابر آن عادت داریم. تحریم‌ ها همیشه آسیب‌ می زنند؛ آن ها به مردم عادی آسیب می‌ زنند اما به ندرت می‌ توانند سیاست‌ ها را تغییر دهند. تحریم، افراد را پشت میز مذاکره بازنمی‌ گرداند؛ بلکه اراده برای مقاومت را تقویت می‌ کند.

محمدجواد ظریف تصریح کرد: قطعاً در برابر تحریم ها هم دوام می آوریم و هم پیشرفت خواهیم کرد. ما تلاش کرده‌ ایم تا تأثیر تحریم‌ ها بر مردم را به حداقل برسانیم؛ اما مردم عادی رنج خواهند کشید، اقتصاد رنج خواهد شد.

ایران هراسی اعتیاد دیرین نماینده آمریکا در سازمان ملل است

در این بیانیه که دوشنبه شب صادر شد، آمده است: بار دیگر نماینده آمریکا امروز، با استفاده از اطلاعات ساختگی، از نشست مربوط به خاورمیانه شورای امنیت برای ایراد اتهامات بی اساس علیه ایران سوء استفاده کرد.

این بیانیه می افزاید: نماینده آمریکا با توسل به اطلاعات جعلی و گمراه کننده دریافتی از گروهک مجاهدین خلق (سازمان تروریستی شناخته شده که مسئول کشتار بیش از 17 هزار ایرانی و بسیاری از عراقی ها بوده و آمریکا با خارج کردن آن از لیست گروههای تروریستی، به اعضایش در خاک خود پناه داده است) ایران را به اتهام بی‌پایه انجام اقدامات تروریستی متهم کرد.

در بیانیه نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد اضافه شده است: نماینده آمریکا همچنین به آنچه که آن را حمله تحت حمایت ایران به کنسولگری عراق در بصره خواند نیز اشاره کرد که باز هم ادعایی بی اساس بود.

ایران از ظرفیت سازمان‌های بین‌المللی در بحران یمن استفاده کند

حسین شیخ‌الاسلام مشاور سابق وزیر امور خارجه در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص آخرین وضعیت یمن با توجه به دور جدید حملات ائتلاف متجاوز به الحدیده، اظهارداشت: با توجه به اینکه هشتاد درصد نقل و انتقالات غذا، دارو و امکانات به یمن از طریق بندر الحدیده انجام می شود، تسلط و کنترل بر این منطقه می تواند تاثیر بسزایی در قدرت دهی به شخص یا گروه کنترل کننده داشته باشد و طبعا هرکس این منطقه را در اختیار داشته باشد می تواند در مذاکرات پیش رو با دستی پُر حاضر شود.

وی گفت: آمریکایی ها در جنایات یمن نقش مستقیم دارند و شاهد بودیم که هواپیماهای ارتش آن کشور به صورت علنی به ائتلاف متجاوز به یمن سوخت رسانی می کردند که البته به آنها گفته شده که دیگر از این اقدام خودداری کنند. 

شیخ الاسلام تصریح کرد: به نظر من تذکر آمریکا به عربستان برای پایان دادن به بحران یمن در مدت زمانی مشخص به این دلیل است که آنها دیدند پایداری ملت یمن محاسبات محمد بن سلمان را در مساله یمن بهم ریخته و امروز دیگر هزینه حمایت از این جنگ برای کاخ سفید به مراتب بیشتر از گذشته شده است. 

ناتوانی اروپا در اجرای تعهدات برجامی قابل توجیه نیست

سیدکمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در دیدار هیئتی از کارشناسان اندیشکده بنیاد برتلزمان آلمان به پرسش های آنان در حوزه های منطقه، برجام و روابط ایران و اروپا پاسخ داد.

وی درباره ارزیابی ایران از اجرای تعهدات برجامی اروپا گفت: اگر چه با توجه به مشکلات داخلی اروپا، ضعف و ناتوانی اروپا در برابر فشارهای آمریکا قابل درک است، اما قصور و ناتوانی اروپا در اجرای تعهدات خود در برجام، قابل توجیه و پذیرش نیست و رافع مسئولیت آن ها در قبال برجام نخواهد بود.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تصریح کرد: اروپا در همسایگی غرب آسیاست و امنیت اروپا با امنیت در این منطقه ارتباط مستقیمی دارد. باید به خاطر داشت که حفظ برجام در امنیت منطقه و اروپا تاثیرگذار است.

خرازی در پاسخ به سوالی درباره روابط ایران و ترکیه اظهار داشت: ترکیه و ایران با وجود برخی اختلاف نظرهای سیاسی، از ظرفیت های همکاری وسیعی برخوردارند و در همین حال، ایران از گسترش همکاری ها با این کشور همسایه استقبال می کند.

وی افزود: برای نمونه، همکاری ایران، روسیه و ترکیه در روند آستانه نتایج مفیدی در خصوص بحران سوریه در بر داشته است. با وجود فشارهای آمریکا، با توجه به رویکرد رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، می توان به گسترش همکاری های ایران و ترکیه امیدوار بود.

برجام حقانیت ایران را در زمینه های مختلف نشان می دهد

حشمت الله فلاحت پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی امروز سه شنبه (29 آبان) با دراگان تودوروویچ، سفیر صربستان در تهران دیدار و گفتگو کرد.

حشمت اله فلاحت پیشه در این دیدار با اشاره به کشف 9 تن مواد مخدر با هدف ورود به کشورهای اروپایی گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره برای جلوگیری از ورود مواد مخدر به عنوان بزرگترین آفت اجتماعی به سایر کشورها مبارزه می کند و تاکنون در این راه هزینه های انسانی و مالی زیادی را متحمل شده است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از روند پیشرفت اقدامات عملیاتی اتحادیه اروپا در مناسبات اقتصادی با ایران خاطر نشان کرد: در شرایطی که ایران منتظر اجرای هر چه سریع تر در روند مناسبات اقتصادی با اروپاست، اروپایی ها در حال وقت کشی هستند.  

فلاحت پیشه ضمن تأکید بر حفظ همبستگی میان کشورها گفت: ایران به ساز و کارها و گسترش مناسبات خود در رابطه با کشورهای اروپایی ادامه می دهد.

پاسخ مقامات ایران به طرح موضوع یک زندانی دوتابعیتی توسط «هانت»

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش خبرنگاران در تشریح جزئیات برنامه ها و دیدارهای سفر یک روزه وزیر امور خارجه بریتانیا به تهران اظهار داشت: این سفر که از مدتها قبل برنامه ریزی شده بود روز گذشته علی رغم برخی مشکلات سیاسی داخلی در انگلستان انجام شد.

قاسمی افزود: در دیدارهای جداگانه آقای جرمی هانت با وزیر امور خارجه و دبیر شورای عالی امنیت ملی در خصوص طیف مختلفی از موضوعات از جمله برجام و تعهدات کشورهای اروپایی بویژه EU۳ در قبال ایران، مهمترین تحولات منطقه، خصوصا اوضاع وخیم و فاجعه بار انسانی در یمن و لزوم خاتمه دادن به حمایت های تسلیحاتی غرب از متجاوزان به سرزمین و مردم بی گناه یمن گفتگو و تبادل نظر شد و دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران در این خصوص به تفصیل بیان شد.

قاسمی افزود: در حاشیه این دیدارها مقام انگلیسی موضوع یک زندانی دو تابعیتی در ایران را نیز مطرح کرد که مقامات کشورمان بر مجرم شناخته شدن ایشان در دادگاه صالحه و استقلال قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران تاکید و بیان کردند وی تبعه جمهوری اسلامی ایران است و بر اساس قوانین داخلی ایران محاکمه و محکوم شده است.

ایران حادثه تروریستی در شهر کابل را محکوم کرد

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه حادثه تروریستی امروز در شهر کابل را که باعث کشته و زخمی شدن ده ها تن از مردم، علما و روحانیون شد را به شدت محکوم و ضمن تسلیت به دولت و ملت افغانستان با خانواده قربانیان این جنایت شوم و نابخشودنی ابراز همدردی کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه این عملیات هولناک و نکبت بار تروریستی در ایام میلاد پیامبر رحمت و شفقت انجام و باعث شهادت چندین تن از علمای اهل سنت شد، افزود: دست های پنهان این عملیات تروریستی ناجوانمردانه هدفی جز دامن زدن به فتنه قومی، فرقه ای و مذهبی نداشته اند.

دیدار جابری انصاری با دیمیستورا و برخی از شخصیت های معارض سوری

 حسین جابری انصاری دستیار ارشد وزیر خارجه در امور ویژه سیاسی و مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات بین المللی صلح سوریه، که از عصر دوشنبه ۲۷ آبان ماه ۹۷ در سوئیس حضور دارد، دیروز و امروز در دیدارهایی جداگانه با استفان دیمیستورا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه، و برخی از شخصیت های معارض سوری ملاقات و گفتگو کرد.

در این دیدار ها، پیرامون حل مشکلات فراروی تاسیس و شروع به کار کمیته قانون اساسی سوریه و برنامه های دور جدید نشست بین المللی صلح سوریه که قرار است، روزهای پایانی هفته آتی در آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شود، رایزنی و تبادل نظر شد.

بیانیه ترامپ در مورد جنایات سعودی ها شرم آور است

 محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در پیامی توئیتری تاکید کرد: «آقای ترامپ به شکل عجیب و غریبی بیانیه شرم آور خود در مورد جنایات سعودی ها را با متهم کردن ایران به انواع شرارت ها آغاز می کند. شاید ما مسئول آتش سوزی کالیفرنیا هم باشیم، چرا که ما در شنکش کردن جنگل ها کمک نکردیم دقیقا همان کاری که فنلاندی ها می کنند؟»

گفتنی است؛ ترامپ اخیرا گفته است نخست وزیر فنلاند به من گفت ما جنگل ها را شنکش می کنیم و کالیفرنیا به این دلیل آتش گرفت که شنکش نشده بود. نخست وزیر فنلاند این ادعا را رد کرد و فنلاندی ها در فضای مجازی ترامپ را مسخره می کنند!

منبع : خبرگزاری مهر