کد مطلب: 123150
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۱۶
همایش مشترک توسعه همکاری‌های کشاورزی، استانداردها و تجارت مواد غذایی-کشاورزی بین ایران و اتحادیه اروپا به مدت 2 روز با حضور 35 نفر از مسئولان مختلف اتحادیه اروپا و بخش‌های دولتی و خصوصی کشوربه مدت 2 روز و از روز گذشته در تهران برگزار شد.
 
به گزارش ایران خبر،  
علی‌اکبر مهرفرد، معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد حضور 35 نفر از اتحادیه اروپا در همایش تهران را دو هفته بعد از تحریم‌ها  نشانه عزم اروپا برای توسعه و ادامه روابط با ایران دانست. جان کلارک، دبیرکل روابط بین‌الملل کشاورزی اتحادیه اروپا نیز با اشاره به تحریم‌های جدید گفت: تولیدات کشاورزی و غذایی از نظر اتحادیه اروپا جایی در تحریم‌ها ندارد و این اتحادیه به‌دنبال حل مشکل مراودات بانکی نیز هست و بانک‌های خصوصی را جایگزین بانک‌های دولتی خواهد کرد.
ضوابط اروپا مانع بزرگ تجارت
مانع بزرگ و اصلی در تجارت بین ایران و اروپا ضوابط و استانداردهای سختگیرانه اتحادیه اروپا در تولیدات کشاورزی و غذایی است.همایش تهران به‌دنبال راهکاری برای رفع این مانع و کسب ضوابط مربوط به قوانین اتحادیه برای افزایش صادرات ایران به اتحادیه اروپا است. به گفته مهرفرد، ایران در تولید کالاهای اساسی خودکفا شده و فقط در سه محصول ذرت، سویا و روغن خام وابسته به واردات است. او با اشاره به مزیت‌های تولید در ایران خاطرنشان کرد: ما مزیت‌های زیادی در تولیدات کشاورزی مانند میوه، سبزیجات، خشکبار، شیلات، محصولات لبنی، مرغ، تخم مرغ، محصولات شیلاتی و...داریم و هرچند در برخی محصولات واردکننده هستیم اما با توجه به برنامه  بهره‌وری در آب، تولیدات و صادرات ما مطلوب است. مهرفرد مشکلات مربوط به بازار را مانع اصلی برای تولید دانست و خاطرنشان کرد: اگر بازارها را توسعه دهیم می‌توانیم تولیدات را بسرعت افزایش دهیم. به گفته مهرفرد، مسائل کنونی ایران با اتحادیه اروپا این است که بدانیم این اتحادیه چه مقررات و ضوابطی برای واردات دارد.انواع استانداردهای بهداشتی، آلودگی‌ها، باقیمانده سموم، مقررات قرنطینه ای بین ایران و اروپا متفاوت است. این همایش فرصتی برای ملاقات چهره به چهره تجار ایرانی و اروپایی است تا آشنایی کاملی از ضوابط پیدا کنیم. تولید‌کنندگان ما باید کالا را در شرایطی تولید کنند تا ضوابط اتحادیه را پاس کنیم و زمینه صادرات  به اروپا بیشتر شود.
صادرات ایران به اروپا
محصولات صادراتی ایران به اتحادیه اروپا در حال حاضر شامل میگو، ماهی قزل آلای پرورشی، پسته، فرآورده‌های غذایی، خشکبار، زعفران و... است.
آن طور که مهرفرد گفت: سرمایه‌گذاری مشترک و جذب سرمایه خارجی هدف دیگر همایش توسعه همکاری کشاورزی و تجارت مواد غذایی ایران و اتحادیه اروپا است. به گفته مهرفرد، کاهش تعرفه‌ها برای چند کالا هم از طرف ایران و هم از طرف اتحادیه اروپا موضوع مذاکره است، اما در این همایش هدف اصلی رفع موانع صادرات از ایران به اروپا مدنظر است. به گفته مهرفرد، همایش دو روزه‌ای که در هتل اسپیناس تهران برگزار می‌شود، بحث‌های باقیمانده سموم، ردیابی محصولات کشاورزی، توسعه کشت ارگانیک و تجارت طرفین در قالب موافقتنامه‌هایی امضا خواهد شد.وی این را هم گفت که ما به‌دنبال توسعه بازارهای محلی هستیم و علاوه بر تقویت این گونه بازارها باید توسعه زنجیره‌ای را نیز دنبال کنیم. ایران و اتحادیه اروپا سال گذشته 20 میلیارد دلار مبادلات تجاری داشتند که 2 و نیم تا 3 میلیارد دلار آن در حوزه کشاورزی بوده است. اتحادیه اروپا سختگیرترین سیستم کنترل دنیا را برای دور نگه داشتن آلاینده‌ها از غذا و تغذیه انسانی و حیوانی  دارد. آنها معتقدند  اتحادیه محصولات غذایی را با بالاترین کیفیت تولید می‌کنند و تضمین آنها در ایمنی و کیفیت، اتحادیه را به صادرکننده شماره یک موادغذایی-کشاورزی دنیا تبدیل کرده است. در همایش روز گذشته هم شرکت‌کنندگان اروپایی برای این قواعد سختگیرانه در واردات هم تأکید و رعایت استانداردهای خود را شرط اصلی در واردات محصولات عنوان کردند.
واردات از ایران به شرط استاندارد لازم
جان کلارک مدیرکل روابط بین‌الملل کشاورزی اتحادیه اروپا هم درهمایش مشترک ایران و اروپا در حوزه کشاورزی گفت: ما همواره به داشتن ارتباط تجاری خوب با ایران امیدوار هستیم و از سال گذشته اقداماتی برای واردات ماهی قزل‌آلا و کشمش از ایران داریم که امیدواریم بتوانیم توافق‌های آن را امضا کنیم. 
اتحادیه اروپا به‌دنبال واردات بره و گوشت گوسفند ارگانیک از ایران است و اگر ما اقدام  به واردات کنیم، باید ایران این استانداردها را رعایت کند.اتحادیه اروپا بیشتر به‌دنبال داشتن همکاری‌های تجاری بویژه در بخش کشاورزی با سایر کشورها است  و روی محصولات سالم و ارگانیک تأکید دارد.
منبع : ایران آنلاین