کد مطلب: 123077
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۲۰:۵۹
عضویت علی طیب‌نیا در شورای پول و اعتبار با توجه به کارنامه و سابقه درخشانش در وزارت اقتصاد دولت یازدهم، می‌تواند نشانگر آن باشد که دولت به دنبال راهی برای ساماندهی اوضاع اقتصادی و در قدم نخست مهار نرخ تورم است. به نظر می‌رسد سیاست‌های راست‌گرایی دولت چندان نتیجه‌بخش نبوده که حالا از یک اقتصاددان نهادگرا برای سر و سامان دادن به اوضاع کمک خواسته شده است.
 

به گزارش ایران خبر، یکی از مهم‌ترین خبرهای امروز اقتصادی ایسنا می‌تواند انتصاب وزیر اقتصاد دولت یازدهم در شورای پول و اعتبار باشد. عضویت علی‌طیب‌نیا به عنوان یک اقتصاددان نزدیک به جریان نهادگرایی در این شورا علاوه بر اینکه می‌تواند حامل پیام گردش به چپ در سیاست‌های اقتصادی دولت تدبیر و امید باشد، به لحاظ عملیاتی هم می‌تواند باعث ایجاد تغییراتی در سیاست‌های پولی و ارزی دولت شود. رسیدگی و تصویب آیین‌نامه‌های مذکور در قانون پولی و بانکی یکی از وظایف کلیدی شورایی است که طیب‌نیا به آن وارد شده است.

تکلیف شرکت‌های ملی نفت و گاز مشخص شد؛ پتروشیمی‌ هنوز نه

امروز وزیر نفت در احکام جداگانه‌ای مدیران عامل دو شرکت ملی نفت و گاز را منصوب کرد. بر این اساس مسعود کرباسیان (وزیر سابق اقتصاد) جایگزین علی کاردر در شرکت ملی نفت و حسن منتظر تربتی (یکی از مدیران شرکت ملی گاز) جایگزین حمیدرضا عراقی شدند. دلیل این جابه‌جایی‌ها رسیدن سن مدیران قبلی این دو شرکت به سن بازنشستگی و تن دادن اجباری به قانون منع بکارگیری بازنشستگان بود که از روز گذشته (۲۶ آبان) اجرایی شده است. با این اوصاف فقط سید رضا نوروززاده در شرکت ملی صنایع پتروشیمی می‌ماند که منتظر تصمیم وزیر نفت است. نکته جالب در این میان انتصاب کرباسیان برای شرکت ملی نفت است، چون وی جزو بازنشستگان است.  البته هنوز بر سر این موضوع که زمان واقعی اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان ۲۶ آبان است یا ۱۵ آذر، بحث‌هایی وجود دارد.

در همین حال با سررسید موعد اجرای قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان، هفت معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت باید تغییر می‌کردند که تاکنون این اتفاق در مورد پنج معاون رخ داده است و دو معاونت دیگر کماکان تعیین تکلیف نشده‌اند.

بازار مسکن چه زمانی به ثبات می‌رسد؟

فایل‌های قیمت مناسب در بازار مسکن کمیاب شده است. برآوردها از بازار مسکن پایتخت نشان می‌دهد واحدهای ریزمتراژ نوساز از بیشترین رشد قیمت برخوردارند و رشد آنها با توان متقاضیان واقعی همخوانی ندارد. با این حال کاهش قیمت ارز در روزهای اخیر این انتظار را ایجاد کرده که قیمت خانه نیز کاهش پیدا کند؛ انتظاری که کارشناسان، تحقق آن را منوط به ثبات نسبی در اقتصاد کلان می‌دانند.

موشکافی بازار سرمایه از زبان رییس آن

جذب نقدینگی به بازار سرمایه، حدِ اعتباری گارگزاری‌ها، معاملاتِ مشکوک برخی از سهامداران حقوقی، سودآوری شرکت‌های بورسی ناشی از افزایش نرخ ارز و بسیاری از موارد دیگر، این روزها از جمله دغدغه سهامداران و موضوعات روز بازارهای مالی ایران است. ایسنا در گفت‌وگویی تفصیلی با رئیس سازمان بورس به این موضوعات پرداخته است.

ناگفته نماند که فعالان بازار سرمایه امروز شاهد سیر نزولی قیمت سهام بودند؛ به طوری‌که گروه‌های خودرویی، پالایشی، پتروشیمی و حتی فلزی‌ها و کانه‌های فلزی همگی دست به دست دادند تا نماگر اصلی بازار در سراشیبی قرار گیرد.

نرخ تورم به عدد ۲۰ رسید

بانک مرکزی تازه‌ترین آمار خود را از شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی تا پایان مهرماه سال جاری منتشر کرده که این آمارها حاکی از آن است که شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران (شاخص تورم) در مهرماه ۱۳۹۷ به عدد ۱۴۸.۴ رسیده که نسبت به ماه قبل معادل ۴.۶ درصد افزایش داشت. به عبارت دیگر تورم هفت ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۲۰.۳ درصد رسید.

نظر پلیس به مذاق سازمان راهداری خوش نیامد

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، به همراه معاون خود که از همراهان وزیر کار در سفر به گلستان بودند، عصر روز پنجشنبه حین خدمت در بریدگی ورودی غربی گرگان بر اثر تصادف با یک تانکر تریلی حمل سوخت جان خود را از دست دادند. در پی این حادثه، رییس پلیس راه گلستان سه عامل را سبب وقوع این تصادف اعلام کرد که یکی از آن‌ها قصور مسوولان راه برای احداث دوربرگردان ایمن یا تقاطع غیر همسطح بوده است. به دنبال این اتفاق گمانه‌زنی‌هایی درباره ناایمن بودن جاده یا دوربرگردان محل حادثه مطرح شد که واکنش سازمان راهداری را به همراه داشت. در این رابطه قائم مقام این سازمان به ایسنا گفت که در نزدیکی محل دوربرگردان محل بحث تابلوهای ایمنی جاده به طور کامل و حتی بیشتر از حد استاندارد لحاظ شده و از ۱۰۰ متری محل حادثه شیارهای لرزاننده برای کاهش سرعت اتومبیل‌ها نیز لحاظ شده بوده است. از این‌رو ارزیابی ما این است که در محل وقوع این حادثه یک راننده هوشیار با رعایت شرایط ایمنی کافی می‌توانسته بدون به وجود آمدن هیچ اتفاق تلخی برای خود یا سایر خودروها به حرکت ادامه دهد.

قیمت امروز طلا، سکه و ارز

امروز در بازار طلا قیمت‌ها تا حدودی روند افزایشی داشت. نرخ یورو مسافرتی هم هزار تومان بالا رفت و بانک‌ها نیز دلار را با افزایش ۸۰۰ تومانی نسبت به دیروز تا ۱۱ هزار و ۸۱۸ تومان می‌خریدند. برای اطلاع از آخرین قیمت‌های طلا، سکه و ارز اینجا را بخوانید.

صادرات کفش بالاخره افزایش یافت

رئیس اتحادیه کفاشان دست‌دوز به ایسنا گفته که با وجود کمبود مواد اولیه و شرایط سخت تولید، صادرات کفش ایران افزایش یافته است.

باز هم گران‌فروشی؛ این بار برنج

در حالی‌که قیمت مصوب فروش برنج هندی حداکثر ۸۰۰۰ تومان و برنج پاکستانی حداکثر ۸۲۰۰ تومان در نظر گرفته شده است، بررسی‌ها نشان می‌دهد که میانگین نرخ برنج خارجی غیرتایلندی در بازار بالاتر از آن چیزی است که به تصویب رسیده است. اطلاعات بیشتر در این رابطه را اینجا بخوانید.

نامه تند قطعه‌سازان به رییس‌جمهور

انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی کشور با ارسال نامه‌ای به رییس‌جمهوری خواستار حل مشکلات این صنعت شد. در این نامه تاکید شده چنانچه مشکلات این صنعت ظرف مدت حداکثر یک هفته حل نشود، جلوگیری از بروز فاجعه حتی با تلاش چند برابر و هزینه‌های گزاف بعید به نظر می‌رسد.

منبع : خبرگزاری ايسنا