کد مطلب: 122290
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۲۰
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی یزد گفت: از ابتدای امسال تاکنون حدود 8000 نفر از اتباع خارجی داوطلبانه از استان یزد خارج شدند.
 

به گزارش ایران خبر، رضا زارع‌زاده در نشست هم اندیشی معتمدین محلات یزد که با حضور معتمدین بیش از 20 محله شهرستان، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار و مدیران کل مرتبط با موضوع اقامت اتباع خارجی در بافت جهانی برگزار شد اظهار کرد:بسیاری از اتباع خارجی که به استان یزد وارد می‌شوند این استان را به عنوان محل عبوری برای رفتن به کشورهای دیگر انتخاب کردند. حضور مهاجرین خارجی در استان یزد به ساماندهی و مشارکت همه جانبه مردم و مسئولان نیاز دارد.

وی در مورد چرایی ارائه خدمات آموزشی به مهاجرین خارجی مجاز و غیرمجاز در ایران، افزود: مقام معظم رهبری دستور دادند حتی افغانستانی های غیرمجاز هم باید آموزش ببینند.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان یزد در ادامه با بیان این‌که بسیاری از مسائل اقامت اتباع خارجی در استان و ایران به مسائل سیاسی و امنیت ملی وابستگی جدی دارند، گفت: ساماندهی اتباع خارجی در سه حوزه اسکان، اشتغال و آموزش توسط کارشناسان بومی در استان یزد، تدوین و به وزرات کشور ارسال شده است.

زارع‌زاده، تدوین یک سری برنامه های کاربردی برای مدیریت اسکان اتباع خارجی در استان یزد را از دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه دانست و بیان کرد: اجرای برنامه‌های تدوین شده منتظر تصویب و ابلاغ وزارت کشور است.

تصویب لایحه پرداخت عوارض منازل مسکونی در رهن مهاجرین خارجی

وی، برگزاری جلسات مشترک با شورای اسلامی شهر یزد در مورد تصویب لایحه پرداخت عوارض منازل مسکونی در رهن مهاجرین، تصریح کرد: براساس مصوبه شورای اسلامی یزد مالکینی که منازل خود را به افغانستانی‌ها اجاره می‌دهند باید عوارض بیشتری پرداخت کنند.

این مقام مسئول با بیان این‌که هیچ یک از بنگاه‌های املاک اجازه ندارند بدون اخذ مجوز از اداره کل اتباع استانداری وارد معامله با مهاجرین خارجی اعم از قانونی و غیرقانونی شوند، بیان کرد: ساماندهی اسکان مهاجرین مستلزم همکاری مردم است.

مدیرکل امور اتباع خارجی یزد با اشاره به انجام گشت‌های هفتگی و روزانه با هدف جلوگیری از بکارگیری اتباع در مشاغل ممنوعه، گفت: در بیش از 70 درصد جرائمی که اتباع خارجی در استان یزد مرتکب می‌شوند سرنخ‌هایی از ایرانی‌ها وجود دارد.

اخراج 120 هزار تبعه افغانستانی غیرمجاز طی چهارسال گذشته از یزد

محمدعلی طالبی، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار یزد نیز در این نشست با اشاره به انجام بی سابقه ترین اقدامات فرهنگی و مدیریتی در بحث اتباع خارجی طی چند سال اخیر گفت: در چهار سال گذشته 120 هزار تبعه افغانستانی غیرمجاز در استان یزد شناسایی و اخراج شدند.

وی با بیان این‌که پذیرش واقعیت حضور اتباع خارجی در استان ضروری است، اظهار کرد: هیچ ایرانی موافق حضور مهاجرین خارجی غیرقانونی و با شکل موجود نبوده و نیست.

لزوم تدوین برنامه مدون برای ساماندهی اتباع در یزد

وی به رسمیت نشناختن مهاجرین افغانستانی را یکی از معضلات جدی در مورد مدیریت و ساماندهی این مهاجرین در استان و کشور دانست و افزود: متأسفانه هیچ برنامه مدون و منسجمی برای مدیریت و ساماندهی اتباع خارجی در استان و کشور وجود ندارد.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار یزد با بیان این‌که امروز استان یزد با جمعیتی از مهاجرین افغانستانی روبرو است که به واسطه قدمت حضور، هیچ تصویری از کشورشان ندارند و خود را ایرانی می‌دانند، گفت: واقعیت حضور اتباع در کشور را باید بپذیریم و از حالت شعار در مورد حضور آنها خارج شویم.

طالبی بحث حضور مهاجرین را موضوعی جهانی و مربوط به تمام کشورهای جهان دانست و بیان کرد: وضعیت ایران اسلامی در مورد مهاجرین نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی و غیره بهتر است.

این مقام مسئول با بیان این‌که مدیریت حضور و ورود اتباع خارجی افغانستانی یکی از اولویت های اجرایی مدیریت استان طی چهار سال گذشته بوده، تصریح کرد: بی سابقه ترین اقدامات فرهنگی و مدیریتی در بحث اتباع خارجی طی چهار سال گذشته انجام شده است.

10 درصد جمعیت استان یزد اتباع خارجی هستند

وی، طرد 120 هزار اتباع خارجی افغانستانی غیرمجاز را از جمله اقدامات انجام شده طی چهار سال گذشته دانست و اظهار کرد: طبق اطلاعات بدست آمده در حال حاضر 10 درصد جمعیت استان یزد اتباع خارجی هستند.

معاون استاندار یزد با اشاره به اقدامات انجام شده در مورد ساماندهی اتباع خارجی در استان، خاطرنشان کرد: مدیریت این موضوع دو بخشی است و در این در حالی است که بخش دولتی نسبتاً خوب مدیریت شده ولی متأسفانه بخشی که به مردم مربوط می شود آن طور که باید و شاید خوب انجام نشده است.

طالبی در ادامه با بیان این که ما عملکرد از برخی مردم در ساماندهی مهاجرین گلایه داریم، اظهار کرد: اجاره دادن غیرقانونی منازل به مهاجرین غیرمجاز و بکارگیری غیرقانونی افغانستانی ها، از جمله اقدامات منفی و غیرقانونی است که متأسفانه توسط برخی از همشهریان انجام می‌شود.

وی، مدیریت و ساماندهی اتباع خارجی را مستلزم همکاری مستمر مردم با مسئولان عنوان کرد و افزود: متأسفانه استان های همجوار و مرزی آن طور که باید و شاید در بحث جلوگیری از ورود اتباع درست و موثر عمل نمی‌کنند به همین دلیل فشار مدیریت و ساماندهی این موضوع بر دوش استان یزد افتاده است.

معاون استاندار یزد با اشاره به ظرفیت بالای معتمدین محلات در ارائه راهکارهای مدیریتی استان و کمک برای رفع چالش های موجود، تأکید کرد: ساختار شورایی با حضور معتمدین محلات برای ساماندهی و رفع مشکلات محلات در فرمانداری یزد ایجاد می‌شود.

منبع : خبرگزاری ايسنا