کد مطلب: 122216
 
تاریخ انتشار : شنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۰۸
درباره سخنان مکرر ترامپ درباره بازگشت تحریم‌ها در تاریخ 13 آبان همچنین شدت و عمق آن دو نظریه وجود دارد. هر دو نظریه معتقد هستند دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده امریکا در نظر دارد فشارهای اقتصادی شدیدی را به ایران تحمیل کند و در این راستا می‌خواهد با سیاست‌های تبلیغی که خیلی مؤثر‌تر و آوانگارد‌تر از سیاست‌های اجرایی‌اش است، همان‌طور که درباره کانادا، کره‌شمالی و مکزیک عمل کرد و نتیجه گرفت درباره ایران هم نتیجه بگیرد.
 
به گزارش ایران خبر،  نظریه نخست می‌گوید برنامه‌ها و اهدافی که ترامپ در رابطه با ایران اعلام کرد؛ بویژه وعده توقف کامل فروش نفت، ایده و آرزویی مطالعه نشده بود. به‌عبارت ساده‌تر رئیس جمهوری امریکا واقعاً مطمئن بود که می‌تواند جلوی صادرات نفت ایران را گرفته و اقتصاد کشور را فلج کند. به اعتقاد این طیف، او انتظار داشت همه کشورها رابطه تجاری و بازرگانی‌شان را با ایران قطع کنند و مشتریان نفت ایران هم فکری به حال بشکه‌های خالی بکنند و همه گوش به فرمان ترامپ باشند. این افراد معتقدند اطلاعات و داده‌های اشتباه ترامپ را به چنین نتیجه‌گیری و اعلام موضع نادرست و نشدنی رسانده است.
 نظریه دوم این است که هیأت حاکمه امریکا از همان ابتدا می‌دانستند توقف فروش نفت ایران غیر ممکن است اما در کنار سیاست‌های تبلیغاتی‌شان به گونه‌ای عمل کردند که خریداران نفت به کاهش خرید راضی شوند؛ به عبارت واضح‌تر با شانتاژ و فضا‌سازی به 100 گرفتند تا مشتریان نفتی به 80 راضی شوند.
به نظر بنده نظریه دوم به واقعیت نزدیک‌تر است و به نظر می‌رسد ترامپ سیاست «مرد دیوانه» که پیش‌تر هم در تاریخ امریکا سابقه داشته را به کار گرفته است.سیاستی که بر اساس آن رئیس جمهوری یک ژست آوانگارد، تندرو و افراطی گرفته و درباره مسائل مختلف سیاست‌هایی مطرح می‌کند. اما برنامه‌ها و سیاست اجرایی در آن حدی که درباره‌اش فضا‌سازی شده نیست.
به نظر می‌رسد ترامپ درباره ایران هم چنین رویکردی اتخاذ کرده است؛ از همین رو می‌بینیم عمده تلاش‌هایشان تبلیغاتی است. تبلیغاتی که پوشالی بودن آن در تاریخ اعلام شده ترامپ روشن می‌شود. چه ترامپ مدعی شده بود می‌خواهد ایران را محاصره اقتصادی کند اما در عمل می‌بینیم چقدر ناکام بوده است. کاهش صادرات با به صفر رساندن آن دو مفهوم متفاوت است و قطعاً برای ترامپ چه در داخل امریکا و چه خارج آن تأثیر مطلوبی نخواهد داشت. اگرچه برخی امیدوارند این برنامه شکست خورده بر تحولات داخلی امریکا و جایگاه حزبش تأثیر خواهد گذاشت، اما اینکه دامنه تأثیرها چه خواهد بود، مشخص نیست. اما تا همین جای کار پیداست اگر نگوییم ایران یکی از موضوعات تأثیر‌گذار بر انتخابات داخلی امریکاست.
اما از این طرف ما نباید مقهور سیاست‌های تبلیغی امریکا و ترامپ شویم و به عدد 13 آبان توجه کنیم. همه می‌دانند این پروژه تبلیغاتی ترامپ است. در همین راستا برخی کشورها در سایت وزارت خارجه‌شان زمان شمار گذاشتند. به‌اعتقاد بنده مسئولان و رسانه‌های ما اصلاً نباید به موضوع 13 آبان می‌پرداختند؛ همان طور که آقای روحانی گفتند ترامپ هر کاری که می‌توانست انجام دهد تا پیش از این انجام داده و قرار نیست هفته آینده اتفاقی بیفتد. آن‌گونه که از ظاهر امر بر می‌آید، خود ترامپ بیش و پیش از هرکس نشانه‌های این شکست را دیده و در همین راستاست که درباره آثار تحریم‌ها دروغ‌پردازی می‌کند. سیاست تحریم نفت ایران اجرا نشده و قطعاً هم نخواهد شد.
منبع : ایران آنلاین