کد مطلب: 114860
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۷ تير ۱۳۹۷ ساعت ۲۳:۳۹
با گسترش روزافزون فناوری های نوین در بخش های زیادی از زندگی انسان، بسیاری از دولتها تمرکز اصلی خود را بر ساخت شهرهای هوشمند متمرکز کردند. در این میان برخی از کشورهای توسعه یافته در قاره آسیا از جمله چین پیشرفت های قابل توجهی در ساخت چنین شهرهایی را به نام خود ثبت کرده و سرمایه گذاری های کلانی را به این حوزه تخصیص داده اند.
 

به گزارش ایران خبر، در حال حاضر یکی از هوشمندترین شهرهای جهان، پکن است. در منطقه تانجئو، خانه های مسکونی با سنسورهای شناسایی دود، آشکارسازی مزاحم و مانیتورهای فشار خون و ضربان فلب برای شهروندان سالخورده تجهیز شده اند.

منطقه حیدین نیز با اتصال به شبکه گسترده ای از اطلاعات پزشکی شهروندان، به شیوه ای نو اطلاعات و داده های پزشکی افراد را در اختیار متخصصان مراقبت های بهداشتی قرار می دهد. با چنین شیوه ای پزشکان قادرند پرونده های پزشکی را بدون حضور بیمار رویت کرده و آنها را ویزیت کنند. همچنین بیماران به راحتی به سوابق پزشکی خود دسترسی داشته و صورتحساب خود را پرداخت و مشاوره پزشکی نیز دریافت می کنند.

مقامات چینی امیدوارند با توسعه هوشمندانه حوزه پزشکی در شهرها بار ترافیکی بیماران در بیمارستان ها و درمانگاه ها را کاهش دهند. اما هوشمندی این شهر پرجمعیت به همین جا ختم نمی شود.
یکی از اقدامات موثر شهردار پکن برای مقابله با پیامدهای مخرب تغییرات آب و هوایی از جمله رخداد سیل های سهمگین سال 2012 به بعد، تبدیل این شهر به "شهر اسفنجی " بود. بدین شکل که تمامی خیابان ها، کوچه ها و پیاده روهای این شهر با موادی خاص پوشیده شدند که به راحتی آب را جذب و ذخیره می کند. به گفته مسئولین این شهر، این ابتکار عمل تا حال حاضر بیش از 70 درصد آب های باران را ذخیره کرده است.
یکی دیگر از شهرهای هوشمند چین، شانگهای است. این شهر غول آسا و لبریز از جمعیت، پیشرفت های چشمگیری در راه اندازی فناوری سلامت هوشمند را به نام خود ثبت کرده است. این شهر مملو از شبکه ای گسترده از اطلاعات پزشکی است که به بیماران سهل ترین دسترسی به سوابق پزشکی را ارائه داده و ارتباط بیمار با پزشک را فناورانه توسعه داده است. این شهر علاوه بر توسعه در حوزه پزشکی، فناوری را به کمک حمل  نقل و نقل عمومی آورده است. در این شهر رانندگان به صورت دیجیتالی تصادفات را گزارش داده و با آپلود عکس ها از صحنه بدون نیاز به وجود پلیس، اطلاعات را ثبت کرده و دستور لازم را کسب می کنند.  این ابتکار عمل تا حد بسیار زیادی به ترافیک و تراکم جمعیت در این شهر شلوغ کمک کرده و به مأموران پلیس تمرکز و رسیدگی به سایر حوادث را اعطاء می کند.
در منطقه جینگان، شهروندان برنامه های رفت و آمد اتوبوس را از طریق یک اپلیکیشن پیگیری کرده و از GPS برای هدایت خودروهای خود به فضاهای پارکینگ بهره می برند. پلیس راهنمایی و رانندگی این منطقه با استفاده از تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات ثبت شده از طریق دوربین های هوشمند، برصحنه جرائم رانندگی نظارت کرده و دستور لازم را صادر می کنند.
 
 

منبع : ایران آنلاین