کد مطلب: 112107
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۱۶
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه نیم قرن است که تهران مشکل ترافیک دارد و هنوز هم ترافیک یکی از معضلات تهران است، گفت: عدم‌توجه به توسعه پایدار عامل این مسائل است که باعث شده تا تلاش‌های ما چالش‌های جدی را به‌وجود آورد.
 
به گزارش ایران خبر، محسن هاشمی در اولین همایش بررسی چالش‌ها و راهکارهای نوین مدیریت شهری با اشاره به روز جوان، از دولتمردان خواست تا جوان‌گرایی را به‌عنوان یکی از اصول مدیریتی سرلوحه کار قرار دهند.
وی افزود: همه نیروهایی که از اوایل انقلاب روی کار آمدند، در دولت اصلاحات و در دولت احمدی‌نژاد حضور داشتند و دچار انسداد مسئولیتی شدیم. این نیروها حاضر نیستند جای خود را به جوانان بدهند. از مقامات دولتی و کشوری می‌خواهم تا به جوانان اعتماد کنند. در مقام شایسته‌سالاری، جوانان نسبت به میان‌سالان و پیران در اولویت هستند.
رئیس شورای شهر تهران درباره سیاستگذاری و پایش مدیریت شهری گفت: در 100 سالی که از احداث شهرداری‌ها می‌گذرد، همواره به زیرساختها توجه کمتری شده است. همه مدیران به‌خاطر سرعت در انجام امور به‌صورت تخصصی و گام به گام به مسائل نپرداختند و همین عامل باعث شد تا با چالش‌هایی روبه‌رو شویم.
وی با اشاره به اینکه نیم قرن است که تهران مشکل ترافیک دارد و هنوز هم ترافیک یکی از معضلات تهران است، گفت: عدم توجه به توسعه پایدار، عامل این مسائل است که باعث شده تا تلاش‌های ما چالش‌های جدی را به‌وجود آورد.
هاشمی با بیان اینکه توسعه پایدار به‌معنای انجام اموری است که برای آیندگان مشکل‌ساز نشود، گفت: به‌عنوان مثال درآمد حاصل از تراکم‌فروشی در محلی هزینه شده است که حمل‌ونقل خصوصی را گسترش داده؛ این در حالی است که باید رویکرد ما توسعه حمل‌ونقل عمومی باشد.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه تهران نیازمند فراهم کردن زیربنای یک حمل‌ونقل یکپارچه است، گفت: سیستم اتوبوسرانی و تاکسیرانی جوابگوی نیاز شهروندان نیست و باید سیستم حمل‌ونقل انبوه گسترش یابد.
هاشمی با ابراز اینکه ترافیک حال حاضر شهر تهران به‌خاطر ناکارآمدی مدیریت شهری است، گفت:‌ مردم متوجه مدیریت ناکارآمد می‌شوند. نباید در محل‌هایی هزینه‌ کنیم که بازده وجود ندارد.
رئیس شورای شهر تهران مشکل پسماند را یکی دیگر از معضلات شهر تهران دانست و گفت: باید زباله‌ها در مناطق جمع‌آوری شوند، در حال حاضر پس از گذشت 40 سال از انقلاب هنوز مشکل پسماند برطرف نشده است.
وی با اشاره به بافت فرسوده گفت: نتوانستیم برای جذب سرمایه خصوصی کاری کنیم. باید با راهکارهایی سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری در بافت فرسوده جذب می‌کردیم تا پولدارها پولدارتر نشوند و ساکنان بافت فرسوده نیز از نظر اقتصادی رشد کنند.
هاشمی با تأکید بر اینکه اگر طرحی پیوست‌های حقوقی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سلامت و محیط زیست را نداشته باشد منجر به توسعه پایدار نمی‌شود، گفت: تمام پروژه‌ها باید ذی‌نفع داشته باشد تا بتوانیم از این طریق جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی را محقق سازیم.
به گزارش ایران خبر، در این همایش مهدی بابایی مسئول سازمان بسیج شهرداری تهران با بیان آن‌که ضرورت توجه به علم و پژوهش و تحقیق در حوزه مدیریت شهری بر کسی پوشیده نیست اظهار داشت: فضای تحقیق و پژوهش در همه فضای شهرداری تهران باید ساری و جاری شود و بر همین اساس معاونت علمی سازمان بسیج شهرداری تهران با استفاده از ظرفیت کانون نخبگان بسیجی و عقد تفاهم با 38 دانشگاه و نهاد علمی و پژوهشی اقدام به بررسی چالش‌ها و ارائه راهکارهای نوین مدیریت شهری کرده است.
مسئول سازمان بسیج شهرداری تهران گفت: در پایان سال گذشته 235 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که در مدت یک ماه زمان برگزاری فراخوان، استقبال خوبی بود و پیرو ارسال این مقالات، 180 مقاله توسط کمیته علمی متشکل از اساتید, پژوهشگران و متخصصان امور شهری مورد پذیرش قرار گرفت.
بابایی اضافه کرد: این مقالات در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی، سلامت محیط زیست و خدمات شهری، حمل‌ونقل و ترافیک، فنی عمرانی، شهرسازی و معماری، مالی و اقتصاد شهری به دبیرخانه واصل شده بود و نکته قابل توجه این است که حدود 40 درصد از مقالات، توسط کارمندان بسیجی شهرداری تهران ارسال شده بود و این افتخاری است که بسیجیا‌ن‌مان در این حوزه مشارکت داشتند و این می‌طلبد در همایش‌های بعدی تخصص‌محورتر به موضوعات شهری پرداخته شود تا بتوانیم قدمی هرچند کوچک در توسعه کلان‌شهری مثل تهران برداریم.
وی تصریح کرد: تهران دیگر کلان‌شهر نیست و تبدیل به یک ابرشهر شده است و باید تک تک مدیران برای اداره آن از آخرین راهکارها و تحولات علمی مدیریت شهری استفاده کنند.
بابایی با تقدیر از حضور بدون چشم‌داشت هیئت علمی و اساتید حاضر در این همایش ابراز داشت: اساتید و هیئت علمی بدون کوچکترین چشم‌داشتی و با روحیه بسیجی در این همایش همکاری کردند تا با کمترین هزینه این همایش علمی را برگزار کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در شهرداری تهران باید به‌گونه‌ای عمل کنیم که کارآمدی نظام اسلامی را اثبات کنیم و این اتفاق نمی‌افتد مگر با استفاده از توان و ظرفیت نیروهایی در تراز انقلاب اسلامی، و بسیج باید به‌عنوان یک الگو در این عرصه حضور فعال داشته باشد.
به گزارش ایران خبر، سردار صابری جانشین فرمانده سپاه حضرت محمد رسول الله(ص) تهران بزرگ در ادامه این همایش، توانمندی علمی را موجب شکست تهدیدات دشمن عنوان کرد و گفت: از ابتدای انقلاب تاکنون دشمن در عرصه‌های مختلف اقدام به تهدید کشور ما کرده است که یکی از این عرصه‌ها، عرصه علم و پژوهش است که بحمدالله کشور ما در این میدان به‌خوبی می‌درخشد.
جانشین فرمانده سپاه حضرت محمد رسول الله تهران بزرگ با بیان اینکه "ما از اوایل انقلاب فراز و نشیب زیاد دیده‌ایم" اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب برخی‌ها همواره می‌گفتند چند ماه دیگر این انقلاب نمی‌ماند، اما همواره شاهد آن بوده‌ایم همه ابرقدرت‌ها و دنیای استکبار جمع شدند که این انقلاب را نابود کنند و مردم را از کاری که کرده‌اند پشیمان کنند و نتوانستند.
صابری گفت: به‌برکت حضور مردم در صحنه‌های مختلف این انقلاب ماند و تبدیل به یک درخت تنومند چهل‌ساله شد. هر جای کشور که دشمنان خواستند این انقلاب را لگدمال و نابود کنند، به‌لطف رهبری‌های امام راحل و مقام معظم رهبری و حضور مردم این تهدیدات خنثی شد.
وی تصریح کرد: خیلی باارزش است که متولی کارهای علمی بسیج باشد و به‌عنوان یک الگو مطرح شود؛ این سنگر، سنگر مهمی است که با سلاح علم و پژوهش و تحقیق به جنگ مشکلات برویم.
جانشین فرمانده سپاه حضرت محمد رسول الله تهران بزرگ در پایان خاطرنشان کرد: مطمئن هستیم که این انقلاب به صاحب اصلی‌اش می‌رسد. آن‌چه ما باید مواظب آن باشیم خودمان هستیم، مبادا زمانی بگذرد و ما از این مسیر باارزش فاصله گرفته باشیم.
آمادگی شورای شهر جهت استفاده از مقالات علمی بسیج شهرداری
سید حسن رسولی عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز از آمادگی شورای شهر جهت استفاده از مقالات علمی پذیرش‌شده در این همایش خبر داد و گفت: بسیجیان شهرداری تهران که مقالات علمی خود را به این همایش ارائه داده‌اند، می‌توانند با هماهنگی بسیج شهرداری تهران به کمیسیون‌های تخصصی شورای اسلامی شهر برسانند.
رسولی گفت: ما نیازمند کار علمی هستیم، هرچقدر کارهای ما در مرحله تصمیم‌سازی از پشتوانه علمی و پژوهشی قوی‌تری بهره‌مند باشد، شهر بهتر اداره خواهد شد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: کمیسون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران متولی اقتصاد حوزه مدیریت شهری است که باید لوایح بودجه سنواتی تقدیمی شهرداری تهران را مورد بررسی قرار دهد. آن‌چه به صحن عرضه می‌شود بعد از اظهار نظرات موافق و مخالف تصویب می‌شود و تبدیل می‌شود به قواعدی که شهرداری به‌عنوان چراغ راهنما و به‌عنوان دورنما باید با آن حرکت کند.
وی خاطرنشان کرد: زحمات بسیار خوبی در گذشته انجام شده است، اما ممکن است در برخی موارد با گذشته اختلاف نظر داشته باشیم که تفاوت و اختلاف نظر یک نعمت است و امیدواریم که در یک فضای صمیمانه شاهد کاهش مشکلات موجود در حوزه مدیریت شهری باشیم.
عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: ما به‌دنبال اصلاح ساختار و کوچک‌سازی شهرداری از بالا به پایین هستیم. معنی ندارد این‌همه سازمان‌های موازی و مشابه و این‌همه مدیر و معاون و مشاور وجود داشته باشد.
رسولی افزود: چارچوب‌های برنامه سوم تدوین شده است و همچنین در حوزه امور مالی با روابط مناسبی که با دولت فعلی داریم سعی کردیم سهم خود را از دولت دریافت کنیم و تاکنون قریب به 9 مصوبه از مجلس فعلی دریافت کرده‌ایم که یکی از آن‌ها سهم شهر تهران از قانون مالیات بر ارزش افزوده است.
عضو شورای شهر تهران در ادامه با تأکید بر آن‌که نسل سوم انقلاب باید از گذشته کشور بیشتر بداند گفت: انقلاب اسلامی مسیر پرپیچ‌وخم و پرخطری را طی کرده است تا به دست ما رسیده است و همه بچه‌های انقلاب چه در سپاه و چه در حوزه سیاسی و چه حوزه اجرایی با روحیه انقلابی زحمات بسیاری کشیده‌اند.
/*
 
 
منبع : تسنیم