نائب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی:

افزایش قیمت کالاهای اساسی با اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی منتفی است

کد مطلب: 111819
 
تاریخ انتشار : جمعه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۱۰
نائب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گفت: اینکه دولت نرخ ارز را ۴۲۰۰ تومان اعلام کرده و قرار شده برای واردات کالاهای اساسی، مابه التفاوت پرداخت کند، نوید بخش این است که در ماه های آینده شاهد افزایش قیمت نباشیم.
 
به گزارش ایران خبر، فرهاد آگاهی، نائب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی در خصوص وضعیت گوشت قرمز اظهار داشت: افزایش ناگهانی قیمت ارز در نیمه ماه گذشته، شوک بزرگی به همه فعالان اقتصادی وارد کرد و بی شک این موضوع بر حوزه گوشت قرمز نیز اثرگذار بوده و این موضوع قابل انکار نیست.
وی با اشاره به تصمیمات اخیر دولت و بانک مرکزی در خصوص مدیریت نرخ ارز ادامه داد: ورود دولت به موضوع مدیریت ارز، هرچند که یک ضرورت بود و  همه توقع داشتند دولت هرچه سریعتر، بازار ارز را به یک سامان و نظمی بازگرداند ولی نکته اساسی این است که صدور بخشنامه های متعدد و متوالی در این رابطه، خود عامل دیگری شد که فضای فکری و تصمیم گیری فعالین اقتصادی را تحت شعاع خود قرار دهد و گمان زنی های زیادی را در رابطه با آینده فعالیت های اقتصادی و شکل اجرای برنامه های ارزی دولت ایجاد کرد.
آگاهی افزود: با توجه به این نکته اساسی که وضعیت خشکسالی کشور سبب شده که بخشی از نیاز گوشت قرمز از طریق واردات تامین شود و با توجه به ضرورت عبور از فضای خاکستری و غبارآلودی که بوجود آمده، روز گذشته بزرگترین نشست همفکری میان فعالان اقتصادی بخش خصوصی و اعضای انجمن واردکنندگان فراورده های خامی با حضور تعدادی از مسئولین دولتی اعم از وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی، بانک مرکزی، سازمان دامپزشکی برگزار شد.
به گفته آگاهی، در این جلسه، فعالان اقتصادی، موضوعات و دغدغه خاطرهای جدید خود را طرح کردند و خوشبختانه با همراهی مسئولین دولتی، مطالب مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و امیدواریم که دست اندرکاران، هرچه زودتر نسبت به درخواست های تامین کنندگان، ترتیب اثر بدهند.
آگاهی تصریح کرد: نکته بسیار مهم که باید به عنوان محور اصلی تصمیم گیری های دولتمردان مد نظر مدیران دولتی باشد این است که برای دفاع و مراقبت از سفره مردم باید به گونه ای برنامه ریزی کنند که به افزایش هزینه تمام شده واردات، منجر نشود و معنای این حرف آن است که هزینه جدیدی را بر واردکنندگان گوشت قرمز تحمیل نکند.
به گفته آگاهی، اگر ادارات دولتی، واردکنندگان را در سیکل های اداری مبهم، فرسایشی، غیر قابل پیش بینی و پر دست انداز بیاندازند، مکانیسم عرضه و تقاضا، مسیر تامین گوشت قرمز را دچار التهاب می کند.
وی ادامه داد: اینکه دولت نرخ ارز را 4200 تومان اعلام کرده و قرار شده برای واردات کالاهای اساسی، مابه التفاوت پرداخت کند، نوید بخش این است که در ماه های آینده شاهد افزایش قیمت نباشیم ولی یکی از مهمترین نگرانی های فعالان اقتصادی در این خصوص، مدت زمان میان درخواست ارز و تحویل آن است. ضمن اینکه شکل و فرایند بازگرداندن مابه التفاوت ارزی نیز حائز اهمیت است.
آگاهی افزود: دولت باید از بلوکه شدن نقدینگی فعالان اقتصادی در هر قالب و به هر نام و بهانه ای پرهیز کند.
به گفته آگاهی، یکی از درخواست های فعالان اقتصادی در این جلسه، این بود که اعتبار ثبت سفارش گوشت قرمز به 180 روز افزایش پیدا کند. هرچند که در حال حاضر با یکبار تمدید، اعتبار آن 180 روز می شود ولی موضوع این است که برای این تمدید، باید هزینه ای پرداخت شود که در نهایت این هزینه به مصرف کننده منتقل می شود.
رئیس انجمن واردکنندگان فرآورده های خام دامی تصریح کرد: از دیگر درخواست های واردکنندگان، تخصیص ارز و مابه التفاوت آن برای خریدهایی است که قبلا به صورت اعتباری انجام شده و واردکنندگان تا پیش از وقوع شوک ارزی اخیر، تعهدات خود را به شریک تجاری به انجام نرسانیده اند.
وی تاکید کرد: در این رابطه، به منظور پرهیز از هرگونه سوء استفاده احتمالی، بهترین و منطقی ترین گزینه آن است که دولت به تشکل های تخصصی اعتماد کند و رای و نظر کارشناسی تشکل ها نسبت به اسناد ارائه شده را مورد توجه قرار داده و البته تشکل ها نیز در این خصوص مسئولیت رای خود را بپذیرند.
وی ادامه داد: ضرورت پیش آگهی از سوی دولت در خصوص تغییر مقررات و دستور العمل ها، تسهیل انتقال ارز، شفاف سازی در خصوص فرایند ویرایش ثبت سفارش ها، توجه بیشتر به رفع مباحث مالیاتی فعالان اقتصادی، برنامه ریزی دقیق تر برای ناظران بهداشتی و ضرورت ثبات و پایداری بخشنامه ها و دستورالعمل ها از دیگر درخواست های واردکنندگان بود.
انتهای پیام/
 
منبع : تسنیم