۱
 
کد مطلب: 108522
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۲۳
متاسفانه در شرایطی که دشمن در چهارچوب عملیات روانی، تک‌تک منابع قدرت ملی-از جمله توان موشکی- را اسباب مزاحمت و دردسر برای ما جا می‌زند، برخی از رسانه‌های حامی دولت نیز در نقش «جاده صاف کن دشمن» هستند.
تحریم‌های جدید تقصیر خودمان است، باید برنامه موشکی را کنار بگذاریم
 
به گزارش ایران خبر، روزنامه ابتکار در یادداشتی تأمل برانگیز با عنوان «درباره تحریم‌های جدید اروپا علیه ایران» نوشت:
«خبرگزاری رویترز گزارش کرده است که سه کشور انگلستان، فرانسه و آلمان تحریم‌هایی تازه‌ای را علیه تهران اعمال کرده‌اند...اعمال این گونه تحریم‌ها نشان می‌دهد که اروپا اگر چه خواهان حفظ برجام است، اما با اقدامات تحریکی و برنامه‌های ثبات زدا که منجر به اختلال در نظم ژئوپولیتیکی منطقه می‌شود، مشکل دارد و موافق نیست...به واقع به همان میزانی که برجام و حفظ آن عامل اصلی نزدیکی و همسویی اروپا با ایران است، برنامه موشکی و رفتاری ثبات زدا می‌تواند منجر به شکاف ایران و اروپا شود چراکه برنامه موشکی ایران در گذر زمان می‌تواند تهدیدی برای اروپا نیز باشد».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:
«با همه نادرستی و خطایی که در رفتارهای تروئیکای اروپایی بابت اعمال تحریم جدید علیه ایران وجود دارد، اما نباید نقش ایران را در ایجاد چنین وضعیتی نادیده گرفت. به عبارت دیگر نقش ایران به همان میزان نقش اروپا در اعمال این تحریم‌ها یکسان است. ای کاش ایران پیام لودریان را به رغم همه تردیدها در سفر به تهران جدی می‌گرفت و آن سفر را تنها به افتتاح نمایشگاه لوور در تهران خلاصه نمی‌کرد. لودریان در سفر به تهران حامل این پیام اروپا به تهران بود که اگر تهران به قواعد اروپا تن ندهد و بخواهد بر رفتارهای تحریک آمیز و حساسیت بر انگیز خود اصرار داشته باشد، دیگر نباید منتظر همراهی اروپا در حفظ برجام باشد. حال در شرایطی که برخی از رفتارهای ایران موجب دور شدن تدریجی اروپا از ایران خواهد شد، لازم است که ایران رفتارهای خود را منطبق با روح برجام نماید. این مهم با توجه با نیاز اقتصاد برجامی ایران، می‌تواند موجب همراهی اروپا در حفظ برجام شود».
متاسفانه در شرایطی که دشمن در چهارچوب عملیات روانی، تک‌تک منابع قدرت ملی-از جمله توان موشکی- را اسباب مزاحمت و دردسر برای ما جا می‌زند، برخی از رسانه‌های حامی دولت نیز در نقش «جاده صاف کن دشمن»، توان دفاعی کشور را ماجراجویی و هزینه تراشیدن نامیده و دوگانه دروغین «موشک-معیشت» را کلید زده‌اند.
این اقدام ضد ایرانی از سوی رسانه‌های اصلاح طلب در حالی است که همین جماعت در سال ۹۴ با ایجاد دوگانه دروغین «هسته‌ای- معیشت» توان هسته‌ای را ماجراجویی و هزینه تراشی نامیدند و مدعی بودند که اگر درخصوص توانایی هسته‌ای به توافق برسیم، تمامی تحریم‌ها به تاریخ پیوسته و برای عموم مردم گشایش اقتصادی ایجاد می‌شود.
برجام امضا و اجرا شد. ایران به تمامی تعهدات خود عمل کرد. صنعت هسته‌ای کشورمان تقریباً تعطیل شد اما در مقابل نه تنها تحریم‌ها لغو نشد بلکه با تحریم آیسا و کاتسا ۲۰۱۷(مادر تحریم‌ها)، تحریم‌های ضد ایرانی زیرساخت گسترده‌تری پیدا کرد.
 یکی از اهداف اصلی دشمن در موضوع برجام، معطل نگه داشتن اقتصاد کشور و ایجاد اختلال در دستگاه تصمیم گیر و تصمیم ساز است. هدف منحرف کردن اذهان از ظرفیت‌های عظیم داخلی و ترغیب به چشم دوختن به نقطه‌های خیالی است.
رسانه‌هایی که با بازی در زمین دشمن بدون توجه به تجربه پرهزینه برجام، به دنبال پیاده سازی برجام موشکی هستند، همان جماعتی هستند که در سال ۹۲ تاکید داشتند که مشکل اصلی اقتصاد، سوءمدیریت است و ۱۰ تا ۳۰ درصد مشکلات اقتصادی و معیشتی مربوط به تحریم‌هاست.
** تحریم‌های جدید مربوط به توافق هسته‌ای است
روزنامه قانون در مطلبی با عنوان «طعم تحریم با برجام!» نوشت:
«سه کشور اروپایی برنامه نامتعارف و عجیبی را برای حفظ برجام پیشنهاد کرده‌اند...دوباره داستان تحریم و بازی با این تاکتیک قدیمی شروع شده است؛ این بار اما تحریم‌های احتمالی نه از روی برنامه و سیاستی خاص بلکه برای راضی نگه‌داشتن رییس جمهور آمریکا، تدارک دیده می‌شود. معلوم نیست که اروپایی‌ها با چه منطق و رویکردی چنین تصمیمی گرفته‌اند اما هر چه هست، این برنامه تمام هم افزایی ها و همکاری‌های جهانی را تحت شعاع قرار خواهد داد و فضای بدبینی را گسترش خواهد داد. داستان نویسی برای سیاست جدیدی که اتخاذ شده، از این قرار است که برای جلوگیری از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای برجام، بروکسل یک بسته تحریمی علیه برنامه موشکی کشورمان «جفت‌وجور» کرده تا با راضی نگه‌داشتن دونالد ترامپ، مانع از فروپاشی برجام شوند. موضوعی که در واقع نقض صریح و روشن برجام محسوب می‌شود چرا که تحریم‌های جدید مربوط به توافق هسته‌ای است.»
در روزهای گذشته روزنامه آفتاب یزد در مطلبی نوشت: «دولت ماه‌ها پس از توافق هسته‌ای، به هوای چیدن میوه‌های برجام نشست و بر پایه این دلخوشی، برنامه‌ها و سیاست‌های کاری خود-دوران پسابرجام- را نوشت اما ماحصل این انتظار، فرصت سوزی، از دست رفتن منابع موجود به هوای گشایش برجام و در نهایت کاهش صبر اجتماعی با استمرار فشارهای اقتصادی بود».
** در سال ۹۷ نمی‌توانیم انتظار رونق اقتصادی داشته باشیم
«حیدر مستخدمین حسینی» کارشناس اقتصادی حامی دولت در سرمقاله روزنامه آرمان نوشت:
«در سال ۹۶ امید داشتیم که دولت دوازدهم با وجود کسب تجربیاتی که در دوره اول داشت و تغییری که در بخشی از حوزه‌های اقتصادی صورت داد، یک نظام برنامه‌ریزی اقتصادی منطبق با شرایط بین‌المللی و اقتصاد داخلی را ارائه دهد که چنین چیزی تحقق پیدا نکرد. درواقع در سال ۹۶ به طور مشخص شرایط اقتصادی در تنگنای بیشتری قرار گرفت و هیچگونه برنامه جدیدی هم ارائه نشد و حتی لوایح اقتصادی هم مطرح نشد...بحث عدم تعیین تکلیف نرخ ارز به عنوان یکی ازسیاستگذاری‌های پایه‌ای است که می‌تواند هم برای سرمایه‌گذاری داخلی و هم برای سرمایه‌گذاری خارجی علامت روشنی باشد، متاسفانه در ماه‌های پایانی سال آشفته‌تر شد و سرمایه‌گذاران را به تردید جدی واداشت که آیا برای سرمایه‌گذاری اقدام کنند یا خیر. متاسفانه در حوزه اقتصاد مسائل و مشکلات حتی توسط خود دولت هم مطرح می‌شود مثل اینکه مردم باید اصلاح کنند!... در صورتی که ارز مقوله‌ای است که در اختیار دولت است و بازاری به نام بازار ارز نداریم که انتظار داشته باشیم بازار قیمت ارز را اصلاح کند. بلکه این بانک مرکزی و دولت است که به صورت انحصاری ارز را در اختیار دارد. بنابراین هر اتفاقی که بر سر ارز بیاید قطعاً دولت می‌تواند مقصر تلقی شود و می‌تواند نشان دهنده کوتاهی دولت در حوزه سیاست‌های ارزی باشد...بنابراین در سال ۹۷ نمی‌توانیم انتظار رونق اقتصادی داشته باشیم مگر اینکه دولت سیاست خود را کلاً تغییر دهد».
این روزنامه اصلاح طلب صراحتاً اعلام کرده است که «در سال ۹۷ نمی‌توانیم انتظار رونق اقتصادی داشته باشیم». این در حالی است که روزنامه‌های جریان اصلاح طلب در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری سال جاری با حمله به رقبای روحانی، تمامی برنامه‌های اقتصادی آنان را پوپولیستی معرفی کرده و مدعی بودند که تنها راه نجات اقتصاد ایران، اجرایی شدن برنامه‌های دولت تدبیر و امید است!
گفتنی است روزنامه اعتماد در ماههای گذشته در مطلبی نوشته بود: «این روزها عده‌ای معتقدند که آقای رییس‌جمهور مطابق آنچه متعهد شده و پیمان بسته عمل نکرده است. از طرف دیگر آقای روحانی نیز در سخنرانی اخیر خود مدعی شده است که من به پیمانم وفادارم، مردم هم باشند...برداشت ما این است که با این دست فرمان نمی‌توان ادامه داد. همین که آقای رییس‌جمهور خودشان را مرجع تشخیص پایبندی به پیمان اعلام کرده است، نشانه‌ای از مشکل است؛ بنابراین ضمن حمایت از دولت و آقای روحانی معتقدیم که باید به انتقادات بیشتر توجه کرد. منظورمان فقط شنیدن آنها نیست، پاسخ دادن و اجرا کردن آنها نیز هست».
اکنون مطالبه اصلی مردم حل مشکلات معیشتی است و دولت می‌بایست از تمام ظرفیت‌های خود برای رفع این مشکل بهره ببرد؛ اما متاسفانه در شرایط فعلی، حاشیه‌سازی جای اقدام و عمل را گرفته است
 
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۱۲-۲۸ ۱۰:۳۱:۰۸
این روزنامهراباید بست این روزنامه خائن است