کد مطلب: 106667
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۰۴:۱۰
نتایج یک مطالعه بزرگ و طولانی‌مدت در بین خانواده‌های آمریکایی نشان می‌دهد، سرطان تخمدان از طریق کروموزوم X پدر به فرزندان دختر منتقل می‌شود.
سرطان تخمدان از پدر نیز به ارث می‌رسد
 
به گزارش ایران خبر، یکی از نکات گیج‌کننده در مورد سرطان تخمدان این بود که چطور خواهران یک زن مبتلا به سرطان، بیش از مادر و حتی دختران خود در معرض خطر ابتلا به این سرطان قرار دارند. محققان آمریکایی برای حل این معما، چند نسل را مورد بررسی قرار دادند تا بتوانند توضیح مشخصی برای این مسئله بیایند.

زنانی که دارای جهش‌های ژن BRCA 1 , 2 به ارث برده از پدر و مادر خود هستند، با خطر بیشتر ابتلا به سرطان تخمدان یا پستان مواجه اند.

زنان دارای دو کروموزوم X هستند که یکی را از مادر و دیگری را از پدر به ارث می‌برند. جهش‌های BRCA در کروموزوم‌های غیر X روی می‌دهد، به این معنی که دختران، شانس 50-50 به ارث بردن این جهش ژنی را دارند؛ اما تمامی دختران خانواده می‌توانند جهش مرتبط به کروموزم X را - در صورت وجود - به ارث ببرند.

سه نسل در 30 سال
محققان مرکز جامع تحقیقات سرطان Roswell Park (بوفالو، نیویورک)، داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط Familial Ovarian Cancer Registry در مدت 30 سال را مورد ارزیابی قرار داده و موفق به شناسایی 890 مادربزرگ مبتلا به سرطان تخمدان شدند که نوه‌های آنها هم به این بیماری مبتلا بودند.

نتایج به‌دست‌آمده نشان داد، (جهش در) ژن‌های به ارث رسیده از مادربزرگ پدری با ابتلای زودتر به سرطان تخمدان در ارتباط است.

کوین انگ (Kevin Eng)، نویسنده ارشد این مطالعه تأکید کرد: موفق به شناسایی یک ژن بالقوه در کروموزوم X  مرتبط با آغاز زودهنگام سرطان تخمدان (6 سال زودتر) شدیم که نشان می‌دهد، این سرطان با ژن‌های پدر نیز در ارتباط است؛ براین اساس، اگر مادربزرگ پدری‌تان به سرطان تخمدان مبتلا شده باشد، شما و خواهرانتان در معرض خطر بیشتر ابتلا به این سرطان قرار دارید.

محققان درعین‌حال دریافتند که احتمال ابتلای پدران به سرطان پروستات، در صورت ابتلای مادر و دختران آنها به سرطان تخمدان، بیشتر از سایر مردان است.

باوجود اعلام این نتایج، تحقیقات بیشتری برای شناسایی وجود جهش‌های ژنتیکی خاص مرتبط با بروز سرطان تخمدان باید انجام شود.
منبع : سینا پرس