کد مطلب: 104856
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۵۰
معاون خدمات کشاورزی خراسان جنوبی گفت: با توجه به تامین اعتباراتی که انجام شده است در بهمن‌ماه امسال غرامت‌های بخش کشاورزی خراسان جنوبی پرداخت می‌شود که ۷۰ درصد خسارت‌ها مربوط به خشکسالی و سرمازدگی است.
 

به گزارش ایران خبر، جواد غنچه صبح امروز در همایش کشاورزی و اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: بحث اقتصاد مقاومتی مفهوم بسیار بزرگی است که بخشی از بیمه نیز با جایگاه اقتصاد مقاومتی در ارتباط است.

وی با بیان اینکه اقلیم جغرافیایی استان تاثیرات منفی در بخش کشاورزی می‌گذارد افزود: دو مقوله مهم اقتصاد و اقلیم سبب موفقیت و یا رکود بخش کشاورزی می‌شود.

معاون خدمات بیمه کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه موضوعات اقتصادی تاثیر به‌سزایی در تولید و اشتغال دارد بیان کرد: هر زمان خسارت و حادثه‌ای اتفاق افتاد نخستین گام ورود سازمان مدیریت بحران است.

توسعه سیستم مدیریت بحران در استان

غنچه با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر کمبود باران خشکسالی‌های پی در پی را به همراه داشته تصریح کرد: بحث بیمه کشاورزی بسیار مهم است و در صورت خسارت بخشی از خسارت‌ها را جبران می‌کند.

وی از توسعه سیستم مدیریت بحران خبر داد و خاطرنشان کرد: در این راستا در هر مکانی که حادثه ایجاد شود مدیریت بحران شکل می‌گیرد و به نحوی به خسارت دیدگان کمک می‌کند.

معاون خدمات بیمه کشاورزی خراسان جنوبی یادآور شد: صندوق بیمه توسعه بخش کشاورزی از سال 63 در کشور تاسیس شده است و هر ساله کمک‌های دولتی به این صندوق تعلق می‌گیرد.

تحت پوشش بیمه بودن 50 محصول در خراسان جنوبی

غنچه از تحت پوشش بیمه بودن 150 محصول در کشور و 50 محصول در خراسان جنوبی خبر داد و اظهار داشت: در این راستا سالانه بیش از یک هزار و 300 میلیارد تومان اعتبار برای صندوق کشاورزی تعیین می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته بیش از 10 میلیارد تومان غرامت برای خسارت وارده به بخش کشاورزی زیر مجموعه بیمه محصولات کشاورزی تعیین شد افزود: همچنین در سال زراعی گذشته 27 هزار و 500 فقره خسارت به بخش کشاورزی خراسان جنوبی استان که زیر پوشش بیمه کشاورزی قرار داشته نهایی شده که مبلغ غرامت آن 10 میلیارد تومان برآورد شده است.

معاون خدمات بیمه کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: در سال زراعی 96-96 سطح بیمه به دلیل کم تعهدی و بی‌تعهدی با پرداخت بی هنگام میزان خسارت‌ها سبب کاهش سطح بیمه شد و جامعه دامداری استان بیشترین ضرر را کردند به طوری که حدود 170 هزار رأس دام کاهش پیدا کرد و یک میلیارد و 600 نیز میزان غرامت بوده است که بیشترین ضرر را دامداران کردند.

انعقاد 34 هزار قرارداد بیمه در استان در چند ماه 

غنچه با بیان اینکه متاسفانه صندوق بیمه به دلیل وابستگی به اعتبارات دولتی در دو ساله اخیر به تامین دیرهنگام اعتبار غرامت‌های بخش کشاورزی را با تاخیر پرداخت کرد گفت: این امر موجب فاصله گرفتن کشاورزان و دامداران از صندوق بیمه شده است.

وی با اشاره به اینکه در چند ماه گذشته 34 هزار قرارداد بیمه در استان منعقد شده است یادآور شد: با این شرایط اقلیمی بیش از 90 درصد این افراد خسارت خواهند دید لذا صندوق مدام زیان دهی می‌دهد و غرامت پرداخت می‌کند و این منجر به افزایش حق بیمه دریافتی می‌شود.

معاون خدمات بیمه کشاورزی خراسان جنوبی با تاکید بر این که باید میزان سهم بری استان از صندوق افزایش یابد اظهار داشت: صندوق حداقل چهار برابر حق بیمه به کشاورزان غرامت پرداخت می‌کند.

بهمن ماه امسال غرامت‌های بخش کشاورزی استان پرداخت می‌شود

غنچه با بیان اینکه با توجه به تامین اعتباراتی که انجام شده است در بهمن ماه امسال غرامت‌های بخش کشاورزی استان پرداخت می‌شود گفت: در دو سال اخیر حدود 520 هزار رأس دام تحت پوشش بیمه بودند که در پایان سال زارعی 5 میلیارد و 200 میلیون تومان غرامت به دامدارانی که دام خود را بیمه کرده بودند کمک مالی شده بود.

وی از اجرای طرح بیمه پایه از ابتدای سال زراعی جدید در خراسان جنوبی خبر داد و یادآور شد: در این بیمه یک سری عوامل خطری که حجم گستردگی و درصد خسارت بالایی دارد به عنوان بیمه پایه یاد می‌شود و در این بیمه مبلغ  پولی که دریافت می‌شود پایین و غرامتی که پرداخت می‌شود بسیار بالا است.

خشکسالی و سرمازدگی عامل 70 درصد خسارت‌ها به کشاورزان و دامداران است

معاون بیمه خدمات کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه در بیمه پایه احتمال وقوع خطر این گونه عوامل نسبت به سایر عوامل کمتر است تصریح کرد: تغییر نگرش به صندوق بیمه، افزایش دلایل بیمه کردن محصولات توسط افراد کم ریسک، بهره‌گیری از مزایای بیمه، ارزانتر شدن بیمه، موثرترشدن حمایت دولت از جمله محاسن بیمه پایه است.

غنچه از وجود 40 نوع حادثه خسارت‌زا در دنیا خبر داد و یادآور شد: در حال حاضر وقوع 30 حادثه خسارت زا را در کشور شاهد هستیم و دو عامل خشکسالی و سرمازدگی بیشترین خسارت‌ها را وارد می‌کند.

وی وقوع 70 درصد خسارت‌ها را مربوط به خشکسالی و سرمازدگی دانست و تصریح کرد: کمبود آب از 30 سال گذشته به عنوان تهدید امنیتی در کشور مطرح بوده است و در حال حاضر به معنی واقعی خودش را نشان داده است.

ح

منبع : تسنیم