کد مطلب: 101791
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۷ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۱۴
یک عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس از تصویب جزئیات طرح مربوط به امکان عضویت پیروان ادیان الهی در شوراهای شهر و روستا خبر داد و تاکید کرد که همه اعضای این کمیسیون، فارغ از مسائل سیاسی و فراکسیونی، با رای اجماعی این طرح را به تصویب رساندند.
 
به گزارش ایران خبر،پروانه مافی با اشاره به بررسی و تصویب طرح مربوط به امکان عضویت پیروان ادیان الهی در کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس گفت: طرح اصلاح قانون تشکیلات، شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران که به امضای ۲۰۱ نفر از نمایندگان رسیده بود، پس از آن‌که دوفوریت کلیات آن در صحن علنی به تصویب رسید، امروز به کمیسیون آمد در جلسه امروز ۴ ماده‌ای که در این طرح مطرح شده بود، بررسی و هر ۴ ماده به تصویب رسید.
پیروان ادیان الهی می‌توانند نامزد انتخابات شوراها شوند
وی افزود: ماده اولی که مورد بررسی قرار گرفت مربوط به اخلالی بود که تبصره‌های یک و دو ماده ۳۰ قانون تشکیلات، شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب سال ۷۵ ایجاد می‌کرد که تبصره یک این ماده مربوطه به اقلیت‌های دینی شناخته‌شده در قانون اساسی ساکن در شهرها و روستاهای کشور بود که این افراد می‌توانند نامزد انتخابات شوراها در همان شهر یا روستا شوند و در تبصره دوم نیز تاکید شده این اقلیت‌های دینی شناخته‌شده در قانون اساسی باید به اصول دینی خود معتقد بوده و التزام عملی داشته باشند که هر دو مورد با رای اجماعی کمیسیون به تصویب رسید و در واقع رای همه اعضای حاضر را به دست آورد.
تشکیل دبیرخانه دائمی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها در مجلس
نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران در مجلس همچنین گفت: البته ۳ ماده دیگر نیز در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت که یکی الحاق یک تبصره به ماده ۶۱ قانون بود در تبصره ۲ این ماده، تشکیل دبیرخانه دائمی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها را درنظر گرفته و مصوب کردیم که این دبیرخانه دائمی در مجلس تشکیل شود و بر این اساس، کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور باید آیین‌نامه نظارتی این دبیرخانه را حداکثر ظرف ۶ ماه تهیه و به تصویب مجلس شورای اسلامی برساند.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس همچنین با بیان این‌که دیگر ماده این طرح مربوط به تعیین تکلیف وضعیت ۳ شهر استان تهران بود، تاکید کرد: در این مصوبه درمورد هیات‌های تطبیق ۳ شهر پردیس، ری و شمیرانات شامل چه اشخاص حقوقی باشد که بر این اساس مقرر شد این هیات‌ها به ریاست فرماندار آن شهر و متشکل از یک قاضی به انتخاب رییس قوه قضاییه و یکی از اعضای شورای شهر استان تهران تشکیل شود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین بنابر ماده ۴ این طرح، ماده ۱۰۹ به قانون تشکیلات، شوراهای اسلامی شهر و انتخاب شهرداران الحاق شده که بر این اساس اجرای این قانون از دوره پنجم شوراهای اسلامی شهر و روستا یعنی دوره فعلی لازم‌الاجرا می‌داند.
رای اجماعی کمیسیون شوراها به عضویت پیروان ادیان الهی در شوراها
رییس فراکسیون خانواده مجلس دهم در پاسخ به این سوال که آیا باتوجه به مباحثی که اخیراً‌ در این رابطه ایجاد شده، آیا مشکلی در مسیر تصویب نهایی این طرح در مجلس وجود خواهد داشت، تصریح کرد: به نظر می‌رسد مشکلی در تصویب نهایی این طرح در مجلس وجود نداشته باشد؛ به هر حال تصویب مواد این طرح در کمیسیون شوراها به‌صورت اجماعی صورت گرفت و نمایندگان فارغ از گرایش‌های سیاسی و فراکسیونی خود، نظر مثبتی به این طرح داشته و همگی به مواد مختلف این طرح رای مثبت دادند.
مافی در پایان در پاسخ به سوال دیگری درباره این‌که باتوجه به مخالفت شورای نگهبان با این مسئله، آیا امکان عدم تایید طرح در این شورا وجود دارد، گفت: طبیعتاً باید فرآیند قانونی در این مورد نیز طی شود. اگر شورای نگهبان بپذیرد که بهتر است؛ وگرنه طرح مجدداً در کمیسیون مطرح شده و اگر کمیسیون همچنان اصرار کند، طبیعتاً طرح به مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌رود تا در رابطه با آن تصمیم‌گیری شود.
منبع : ایلنا