کد مطلب: 101022
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۵۲
مدیرعامل گروه صنعتی ملی و رییس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران تفاهم نامه همکاری تولید انبوه کفش سلامت برای شهروندان ایرانی امضا کردند.
کفش ملی مجری طرح کفش سلامت شد
 
به گزارش ایران خبر و به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل گروه صنعتی ملی، برای نخستین بار در کشور میان یک برند کفش ایرانی و یک دانشگاه پزشکی به طور رسمی تفاهم نامه همکاری همه جانبه برای تولید انبوه کفش سلامت به امضا رسید.

شالباف:
کفش سلامت خدمت کوچک کفش ملی و دانشگاه به مردم ایران خواهد بود
علی شالباف، مدیرعامل گروه صنعتی ملی امضای تفاهم نامه میان یک مجموعه صنعتی و دانشگاهی کشور را به فال نیک گرفت و گفت: سال هاست که از حیث توزیع کفش های بی کیفیت و غیر استاندارد به پای ایرانیان جفا شده و اکنون مشکلات پا و مسائل سلامت مربوط به آن گریبانگیر کسر بزرگی از جامعه می باشد، کفش ملی با توجه به پییشینه ۶۰ ساله و حوزه گسترده نفوذ خود در سراسر کشور با این احساس مسئولیت و به عنوان یک مسئولیت اجتماعی وارد فاز آنتروپومتری پا شده و توجه به بیومکانیک پای ایرانیان برای استفاده از کفش هایی که مطابق با نیاز مردم این جغرافیا طراحی شده باشد را لحاظ کرده است.
وی در ادامه گفت: در این راستا اتفاق بزرگی که در حال رخ دادن است، همکاری متقابل دانشگاه علوم پزشکی ایران و گروه صنعتی ملی برای عرضه انبوه مدل های ویژه و قالب های خاص پای ایرانیان در سنین و جنسیت های مختلف می باشد.

سالمندان الویت گروه صنعتی ملی برای تولید کفش سلامت
شالباف با یادآوری اینکه گروه صنعتی ملی زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری است، گفت: یکی از رسالت های ما در این مجموعه خدمت به این قشر محترم و زحمت کش کشور می باشد.
وی در این باره توضیح داد: حدود یک میلیون و چهارصد و پنجاه هزار نفر از بازنشستگان کشور تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری قرار دارند و با احتساب خانواده های این عزیزان، ما توانایی ارتباط با کسر بزرگی از جامعه را داریم که اتفاقا به شدت نیازمند استفاده از کفش های استاندارد و متناسب هستند لذا عرضه کفش های سلامت با توجه به ویژگی های پای افراد سالمند یکی از اصلی ترین اولویت های ما خواهد بود.
 
آشتی ملی صنعت و دانشگاه را از کفش ملی کلید زدیم
مدیر عامل گروه صنعتی ملی با اشاره به اینکه کفش ملی به دنبال ادای دین به مردم ایران در حوزه مسئولیت اجتماعی است گفت: در این مدت  مسئولین به ما توصیه کردند با برخی برندهای مطرح اروپایی متصل شویم تا دانش و فن آوری وارد کشور شود البته شاید در مقطعی به این سمت هم حرکت کنیم اما آنچه که تا کنون مد نظر ما بوده استفاده از ظرفیت های داخلی در این حوزه است.
وی با ابراز تاسف از معضل فرار مغزها در کشور گفت: وقتی می بینیم و می شنویم جوان های متخصص و قابل ما در سالهای اخیر جذب سایر کشورها می شوند، نمی توانیم بی تفاوت باشیم؛ امیدواریم بتوانیم با استفاده از ظرفیت، دانش و فکر جوانان با استعدادمان سهم کوچکی در شکوفایی استعداد ایرانی برای خدمت به مردم ایران داشته باشیم.

مدیریت مجموعه های قوی مانع مغفول ماندن ارتباط صنعت و دانشگاه خواهد شد
شالباف با اظهار خرسندی از احساس لزوم بهره گیری از فناوری و دانش روز در صنعت کفش ایران به ویژه در سالهای اخیر، گفت: این موضوع  باید از سوی مجموعه های دانشگاهی، استادان و مجموعه های صنعتی نظیر کفش ملی که عقبه قوی دارند مدیریت شود.
وی در ادامه با اشاره به رابطه سست صنعت و دانشگاه در سال های گذشته گفت: دفتر ارتباط با صنعت سال ها مغفول ماند و ایده های ناب و مقاله های خوب تنها در سمینارها و همایش های بین المللی مطرح شد و خروجی ملموسی برای جامعه ایرانی نداشت.
مدیرعامل گروه صنعتی ملی با بیان اینکه نباید درباره لزوم توجه به سلامت پای ایرانی شعار داد، گفت: ما به دور از شعارزدگی به دنبال عملیاتی کردن ایده ها هستیم، قصد نمایش دادن هم نداریم و تمام تلاش خود را به کارخواهیم بست که این تفاهم نامه ای که رد و بدل شده با قدرت وارد فاز اجرایی شود.

 دانشگاه علوم پزشکی ایران برای کفش های ملی تاییدیه صادر می کند
شالباف با اشاره به اینکه کسب بالاترین امتیازها در صنعت کفش خواسته گروه صنعتی ملی است، گفت: یکی از برنامه های مشترک میان کفش ملی و دانشکده علوم پزشکی ایران دادن این اطمینان خاطر به شهروندان است که سلامت آنها برای ما حتی از سود و عایدی اقتصادی هم اهمیت بالاتری دارد، لذا محصولات خود را در معرض آزمایش های اساتید این حوزه قرار می دهیم تا دانشکده توانبخشی پس از بررسی های لازم برای آنها تاییدیه سلامت صادر کند.
وی در ادامه تاکید کرد: محصول نهایی با نشان تجاری ملی نه تنها باید از نظر نوع طراحی و قالب متناسب با نیاز سلامت ایرانیان باشد بلکه از نظر مواد اولیه، نوع چرم و زیره و آستر نیز باید این ظرایف مورد توجه قرار گیرد.

ابراهیمی:
ریشه بسیاری از دردهای ایرانیان در پاست
دکتر اسماعیل ابراهیمی، رییس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران هم درباره لزوم عرضه گسترده کفش سلامت در اقصی نقاط کشور گفت: وقتی علم پزشکی می گوید شروع بسیاری از بیماری ها از پاست این تعابیر متعددی دارد و یک ناراحتی حرکتی می تواند تمام اندام های بدن را تحت تاثیر خود قرار دهد.
وی در این باره توضیح داد: متاسفانه اکثر مردم ما از مشکلات پای خود و تاثیر سوء آن بر روی سایر بیماری ها مطلع نیستند و رابطه کفش خوب و سلامت بدن چندان جدی گرفته نشده است.

کفش خوب درمان بسیاری از سردرهای مزمن
رییس دانشکده توانبخشی با اشاره به اینکه برخی مشکلات پا تا فرق سر افراد را درگیر می کند، گفت: ما باید ادعای بزرگتری را مطرح کنیم و بگوییم می خواهیم کفشی بسازیم که بسیاری از سردردهای شما را درمان می کند و بخش قابل توجهی از کمردردتان را بهبود می بخشد چرا که در یک زنجیره حرکتی استفاده از کفش های مناسب قطعا می تواند درمان برخی سردردهای مزمن و یا کمردردهای طولانی باشد.

کفش باید خود را با پا سازگار کند
ابراهیمی در ادامه گفت: پای ایرانی ها از گونه موسوم به یونانی است، یعنی انگشت دوم پا بلند تر از شست می باشد ضمن اینکه متاتارس دو یا همان دومین استخوان بلند کف پا در ایرانیان گاه بلند تر از متاتارس یک است و همین موضوع باید در طراحی قالب کفش مورد مداقه قرار گیرد.
رییس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه پا به خودی خود تمایل به ناسازگاری دارد، گفت: این کفش است که باید خود را با پا سازگار کند و در این مسیر چون عمده ایرانی ها به دلایل ژنتیکی و همچنین به دلیل استفاده از کفش های نامناسب پاهای خوبی ندارند، لازم است کفش هایی طراحی شود که خود را با پای مشکل دار مردم ایران وفق دهد.

کفش ملی نشانی بی بدیل برای ایجاد تحول در کفش ایرانی است
ابراهیمی با تاکید بر ظرفیت های کفش ملی برای ایجاد این تحول در کفش ایرانی گفت: کفش ملی بسیار مورد عنایت بوده است و برندهای دیگر بعد از آن آمدند اما هیچ کدام به پای کفش ملی نرسیدند و اکنون نیز برای اجرای این رسالت کفش ملی نشانی بی بدیل است، ان شاء الله  بتوانیم این هنر ملی کفش را که در کفش ملی بود به جامعه برگردانیم.

بخت آور:
سالمندان را از ویژگی های کفش مناسب آگاه کنیم
علی بخت آور، معاون راهبردی و توسعه منابع گروه صنعتی ملی نیز در این نشست تاکید کرد: امیدواریم در مجموعه خودمان با همکاری دانشگاهیان عزیز یک حرکت اثر بخش و ماندگار انجام دهیم.
وی در ادامه گفت: کار تحقیقاتی اولیه بر روی کفش سلامت انجام شد و اولویت نخست ما پای سالمندان است و می خواهیم از داشته هایمان بهترین استفاده را کنیم.
بخت آور با اشاره به وجود مجموعه فروشگاهی بی نظیر در کفش ملی گفت: می توانیم اطلاع رسانی خوبی برای سالمندان داشته باشیم تا به آنها آموزش دهیم چه محصولی برایشان ضروری است، ضمن آنکه حتما متناسب با همین آموزش ها کفش های مناسب در اختیارشان قرار خواهیم داد.

سعیدی:
گامی برداشتیم تا صنعت و دانشگاه هر کدام ساز خود را نزنند
دکتر حسن سعیدی، عضو هیات علمی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اینکه دانشگاه های ما تحقیقات خوبی انجام می دهند، گفت: در کشورهای پیشرفته این تحقیق به سفارش صنعت است اما در ایران شعار می دهیم که باید صنعت و دانشگاه رابطه خوبی داشته باشند ولی اوضاع به گونه ای است که صنعت کار خود را انجام می دهد و دانشگاه هم برای خود تحقیق می کند.
وی با اشاره به کم اثر بودن حرکت متفرقه دانشگاه و صنعت گفت: در چنین شرایطی است که نه تحقیقات راه به جایی می برد و نه صنعت می تواند خود را به دانش روز نزدیک کند.

دیابتی ها کفش مخصوص خود را می خواهند
وی با بیان اینکه در دانشکده توانبخشی تحقیقات زیادی روی بیومکانیک کفش انجام شده است، گفت: شاید بسیاری از مردم ندانند مثلا دیابتی ها کفش مخصوص خود را می خواهند و باید آنها را راهنمایی کرد که کفش خود را از کجا بگیرند، البته نمونه های چینی کفش مناسب بیماران دیابتی به بازار آمده است که همه از کیفیت نازل آنها مطلعیم و قابل مقایسه با محصولات ایرانی در صنعت کفش نیست.

بیشتر زنان سالمند ایرانی هالوس والگوس دارند
سعیدی انحراف شست پا را اختلالی رایج در میان ایرانیان توصیف کرد و گفت: معمولا ایرانی ها انحراف شست پا دارند و به ویژه اکثر زنان سالمند ایرانی قسمت روی پا آنها قرمز و برآمده است و مبتلا به فشردگی پا یا همان هالوس والگوس هستند.

بازار ایران کفش سالمندی مناسب نداشته است
وی با اشاره به اینکه ده ها مقاله دانشگاهی درباره کفش و پا ارایه کرده است، گفت: این مقاله ها تا پیش از ورود کفش ملی به این حوزه اثری در صنعت نداشته است، تحقیقات باید با سفارش انجام شود، بازار ایران تا کنون کفش سالمندی مناسب نداشته اما ما توانایی این را داریم که با آزمایش سلامت پا و بیومکانیک در صورت وجود ایراد در محصولات کفش ملی آنها را به صورت علمی برطرف نماییم.

قالب های کفش در ایران ایتالیایی و فرانسوی است
سعیدی با اشاره به اینکه کفش ها مناسب پای ایرانی ساخته نمی شوند، گفت: حتی در کفش های ایرانی تا به امروز قالب ها ایتالیایی و فرانسوی بوده و هنوز قالب ایرانی نداریم.
وی در ادامه تاکید کرد: باید از مرحله حرف بیرون آمد و قالب ماهیچه ایرانی را درست کنیم؛ با امضای این تفاهم نامه میان کفش ملی و دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران میخواهیم بدون هیاهیو کار کنیم و اگر نتیجه این همکاری آن باشد که تنها یک دیابتی با کفش پایش زخم نشود و از قطع شدن عضو وی جلوگیری کنیم به خواسته خود رسیده ایم.

رجب زاده:
تصور عموم درباره کفش کودکان اشتباه است
علیرضا رجب زاده، مشاور مدیرعامل گروه صنعتی ملی هم درباره اشتباه رایج والدین در استفاده از کفش برای فرزندان گفت: بسیاری از پدر و مادرهای جوان تصور می کنند کفش مناسب برای پای کودکان ۲ تا ۵ ساله کفشی است که راحت و نرم باشد اما برعکس باید بدانیم در این سن که پای کودکان هنوز شکل پیدا نکرده و در حال رشد هم هست اتفاقا باید کفشهای محکم و ساقدار که مچ پای کودک را حفظ کند بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.
وی همچنین تاکید کرد: تولید کفش سلامت نه تنها برای سالمندان که برای همه سنین و خاصه کودکان در سن رشد می تواند مفید باشد.

کارگر:
ان شاء الله کفش ملی در خدمت علم باشد
محمد کارگر، رییس هیات مدیره کفش ملی هم در این نشست تاکید کرد: ان شاء اله این تفاهم گام بزرگی برای عملیاتی کردن ایده های دانشگاهیان شود و کفش ملی بتواند در خدمت علم باشد و بتوانیم از تجربیات و تحقیقات صورت گرفته برای ارتقای صنعت کفش کشور استفاده کنیم.
وی در ادامه گفت: بی شک در این مسیر ستودنی از هیچ تلاشی مضایقه نخواهیم کرد .

روحانی:
کفش ملی الگویی خواهد شد برای نشان دادن اثرات پیوند دانشگاه و صنعت
علیرضا روحانی، مدیر روابط عمومی و امور بین الملل گروه صنعتی ملی نیز با ابراز خرسندی از امضای این تفاهم نامه گفت: امضای این تفاهم نامه اتفاقی میمون و مبارک است و می تواند نه تنها در سلامت پای امروز مردم تاثیر گذار باشد بلکه خدمتی برای بهبود فیزیک پا و آناتومی نسل های آینده خواهد بود.
وی همچنین تاکید کرد:  امیدوارم با کفش ملی بتوانیم برای یکبار هم شده نشان دهیم پیوند دانشگاه و صنعت چه اثراتی می تواند داشته باشد و این الگویی برای تمام بخش های صنعتی کشور شود.

جوانشیر:
کارگروه های متعددی مسئول پی گیری طرح کفش سلامت خواهند شد
محمدعلی جوانشیر، مدیرگروه ارتوپد فنی دانشکده توانبخشی نیز با بیان اینکه نیروهای متخصص ویژه ای برای اجرای طرح کفش سلامت در نظر گرفته شده اند، گفت: در حوزه های مختلف کارگروه های متعددی مسئولیت پی گیری طرح کفش سلامت را بر عهده خواهند داشت.
وی در این باره توضیح داد: کارگروهی پی گیر تایید پزشکی کفش های موجود خواهد شد، کارگروهی نیز در حوزه قالب ایرانی برای کفش کار خواهد کرد و بخشی از متخصین وارد فاز اجرایی کردن کفش سالمندان، کودکان، افراد دیابتی و مواردی از این دست خواهند شد.