کد مطلب: 100446
 
تاریخ انتشار : جمعه ۱۲ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۴:۳۵
اگر از جوش صورت رنج می برید، این چند نکته ساده را رعایت کنید.
علل ایجاد جوش صورت را بخوانید
 
به گزارش ایران خبر، اغلب نوجوانان و جوانان هر از چند گاهی به دلایل مختلف دچار جوش صورت می شوند که ممکن است باعث ناراحتی آن ها بشود. اما علت چیست؟ چه راهکارهایی برای درمان جوش صورت وجود دارد؟ با اینفوسلامت همراه شوید تا با راه های جلوگیری از جوش صورت، این ناراحتی پوستی رایج در جوانان آشنا شوید.

راهکار های ساده جلوگیری از جوش صورت
سخت نگیرید
دست زدن به جوش صورت پوست شما را تحریک می‌کند و باعث بدتر شدن آن می‌شود. محل جوش صورت را برای کاهش تحریک روزی دو بار در هفته با آب گرم و پاک کننده‌های ملایم بشویید.
با شستن پوست، چربی زدایی کنید
مواد شست و شو و صابون‌های فاقد چربی از مسدود شدن منافذ پوست جلوگیری می‌کنند و باعث جلوگیری از ایجاد جوش‌های سرسیاه و سرسفید می‌شوند. از محصولاتی که این توضیحات را دارند، استفاده کنید “oil free”) ، “nonacnegenic”، یعنی این محصولات ضد جوش صورت هستند، یا “noncomedogenic” یعنی این محصولات منافذ پوست را باز نمی‌کنند.) برخی از این محصولات دارای توصیه‌هایی از متخصصین پوست هستند مثل بنزوئیک پراکسید و سالیسیلیک اسید. مطمئن شوید که لیف حمامتان نرم (حتی می‌توانید از لیف‌های مخصوص کودکان استفاده کنید) و تمیز باشد.

از غذاهای مورد علاقه‌ی خود لذت ببرید
این که غذاهای چرب و شکلات مستقیما علت جوش صورت هستند، باوری غلط است. این ناراحتی پوستی رایج در جوانان زمانی اتفاقی می‌افتد که منافذ پوست توسط چربی، سلول‌های پوست و باکتری مسدود شده باشد. اما اگر غذای خاصی باعث جوش زدن شما می‌شود، از خوردن آن خودداری کنید. اما نیازی نیست برای جلوگیری از جوش زدن پیتزا و شکلات نخورید.

آرایش خود را کم کنید
از محصولات آرایشی چرب خودداری کنید. لوازم آرایشی ساخته شده از مواد معدنی که سبک و پودری هستند کمتر باعث بسته شدن منافذ پوست می‌شوند. بهتر است دنبال نوشته‌ی “noncomedogenic” روی لوازم آرایشی خود باشید.
از محصولات oil-free (ضد چربی) استفاده کنید
اگر آرایش می‌کنید از محصولات Oil free استفاده کنید. همچنین حتما قبل از خواب هر چقدر هم خسته‌اید، آرایش خود را کاملا پاک کنید.

برای جلوگیری از جوش صورت، آفتاب نگیرید وپوست خود را برنزه نکنید
این باور غلطی است که برنزه کردن پوست را پاکسازی می‌کند. اشعه UV شما را در خطر ابتلا به سرطان پوست، پیری زودرس و چین و چروک و ناراحتی پوستی رایج در جوانان قرار می‌دهد. همچنین داروهای رایج تجویز شده برای جوش صورت رتینوئید دارند که پوست شما را در برابر اشعه UV حساس‌تر می‌کند. بنابراین همواره از کرم ضدآفتاب استفاده کنید و کمتر در معرض نور آفتاب قرار بگیرید.
ب
کرم‌های ضدآفتاب مناسب را انتخاب کنید
از مرطوب کننده و کرم‌های ضدآفتاب ضد چربی که (SPF)  بالای 30 دارند، استفاده کنید. که هم در برابر اشعه فرابنفش UVA و اشعه فرابنفش UVB از پوست شما محافظت می‌کند.
از محصولات ضدجوش (noncomedogenic) استفاده کنید. مقدار زیادی کرم بزنید و هر 2 ساعت یکبار آن را تجدید کنید.

از محصولات چرب کننده مو استفاده نکنید
اگر موهای چربی دارید هر روز حمام کنید. در هنگام استفاده از هر نوع اسپری یا ژل جلوی صورت خود را بگیرید.
موهایتان را از صورت خود دور کنید
هنگام خواب موهایتان را پشت سر خود ببندید این کار مانع آسیب رسیدن به پوست شما می‌شود. در طول روز نیز آن‌ها را از صورت خود دور کنید. چرا؟ چون حتی اگر از محصولات چرب کننده مو هم استفاده نکنید، باز هم موهایتان چربی دارد که باعث بسته شدن منافذ پوست و جوش زدن می‌شود.
دست نزنید
از دست زدن و ور رفتن پوست خود خودداری کنید چرا که این کار جوش صورت را بدتر می‌کند. همچنین موبایل خود را جوری قرار دهید که با پوست صورتتان تماس نداشته باشد. برای همین می‌توانید از هدفون استفاده کنید. همچنین صورت خود را به دستتان تکیه ندهید زیرا باعث انتقال چربی، جرم و تحریک جوش‌ها می‌شود. عرق کردن نیز باعث ایجاد این ناراحتی پوستی رایج در جوانان می‌شود. اگر هنگام ورزش کردن عرق می‌کنید، حتما صورت خود را بشویید.

وسایل مورد نیاز
زمان آرایش یا کرم زدن از پدهای پنبه‌ای یا اپلیکاتور تمیز استفاده کنید. هیچ وقت از این پدها دو بار استفاده نکنید. اگر با دستتان کرم می‌زنید، حتما آن‌ها را بشویید و فقط از نوک انگشتتان استفاده کنید. حتما صورت خود را قبل از آرایش بشویید.
جوش را نترکانید
این کار فقط مشکل را بیشتر می‌کند. فشار دادن جوش عفونت داخل آن را به پوست منتقل می‌کند که جوش بیشتری ایجاد می‌کند. در برابر این وسوسه مقاومت کنید، دست نزدن به جوش‌ها باعث می‌شود سریع‌تر از بین بروند و اثری از آن‌ها نماند.

برای جلوگیری از جوش صورت داروهای جوش صورت را همان طور که تجویز شده مصرف کنید
درمان جوش صورت فوری یک مساله واقعی نیست و خیلی از راه‌های درمان هفته‌ها طول می‌کشد تا اثر خود را بگذارند. برخی از جوش صورت‌ها ممکن است تا 6 ماه باقی بمانند. بعد از آن مراقبت‌های اولیه پوست (حمام روزانه، شست و شوی صورت و دست ها با صابون ملایم) ممکن است کافی نباشد. حتی ممکن است بعد از پاکسازی پوست باز هم مصرف داروها نیاز باشد. راهنمایی‌های دکتر خود را دنبال کنید.
همه درمان‌های جوش صورت را بشناسید
اگر شیوه درمانی که اکنون استفاده می‌کنید تاثیری ندارد، با متخصص پوست و دکتر خود درباره‌ی راه‌های درمانی دیگر صحبت کنید. داروهای درمانی متعددی برای پاکسازی پوست و درمان این ناراحتی پوستی رایج در جوانان وجود دارد که برخی از آن‌ها نیاز به تجویز پزشک دارد.