کد مطلب: 100225
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۸ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۱۲
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: مردم غیر از فرانشیز قانونی مصوب دولت نباید در بیمارستان‌ها هزینه دیگری پرداخت کنند و در غیر این صورت تخلف غیرقابل بخشودنی صورت گرفته است.
 

به گزارش ایران خبر، ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری که در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات برگزار شد، به نقش رسانه‌ها در حوزه سلامت اشاره کرد و اظهار داشت: 80 درصد از سلامتی مردم از حوزه غیر از وزارت بهداشت بوده و در واقع بخش زیادی از این مسئله ناشی از رفتار مردم است. 

وی افزود: رسانه‌ها باید از نفوذشان در پیشرفت و آموزش حوزه سلامت استفاده کنند و این مسئله بسیار حائز اهمیت است البته امروزه نقش رسانه‌های مجازی بسیار پررنگ شده در حالی که باید در این راستا مطالعه سازماندهی شده همچون استفاده از کتاب را باید  جایگزین فضای مجازی کنیم.

حریرچی با بیان اینکه سواد رسانه و سواد سلامت مردم به خودی خود نمی‌تواند تأثیرگذار باشد،گفت: این مسئله در کنار هم و با توجه رسانه‌ها می‌تواند مثمرثمر باشد لذا رسانه‌ها باید حوزه سلامت را جزو اهداف خود قرار دهند چرا که رسانه شاخص تحول در جهان به شمار می‌رود.

***12 هزار میلیارد از مجموع بیمه‌ها مطالبه داریم

سخنگوی وزارت بهداشت در مورد بدهی دولت به وزارت بهداشت، گفت: مشکلات ما در حوزه آموزش و پژوهش از لحاظ اعتبارات مشابه با سایر وزارتخانه‌هاست همچنین در بخش بهداشت و درمان قسمت عمده بودجه‌ها از طریق ارائه خدمات به دست می‌آید.

وی تصریح کرد: مردم غیر از فرانشیز قانونی مصوب دولت نباید در بیمارستان‌ها هزینه دیگری پرداخت کنند و در غیر این صورت تخلف غیرقابل بخشودنی صورت گرفته است.

حریرچی با اشاره به اینکه با اجرای طرح تحول سلامت کل هزینه‌های سلامت افزایش معناداری نداشته و حتی کاهش یافته است،‌گفت: با تأخیری جدی در پرداخت بدهی بیمه‌ها مواجه هستیم.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه به عملکرد حوزه بهداشت و پیشگیری اشاره کرد و گفت: از ابتدای دولت یازدهم عملکرد بهداشتی و پیشگیری عمیق‌تر از درمان بوده است ولی اظهارات منتقدین جو را به سمت دیگری برد.

وی افزود: افراد بالای 65 سال در مدت باقیمانده  عمر خود 4 برابر بیشتر هزینه درمانی آنها نسبت به سال‌های گذشته آنها است که این مسئله هزینه‌های ما را نیز افزایش می‌دهد، لذا انجام  غربالگری، مراقبت‌های اولیه و واکسیناسیون بسیار ضرورت دارد. 

حریرچی در ارتباط با پرونده الکترونیک سلامت گفت: این مسئله موضوعی پیچیده و وسیع است و کشورهایی که در این راستا موفق شده‌اند پروژه‌های چندین ساله اجرا کرده‌اند همچنین قدم اول در پیشرفت این مسئله این است که فرآیندها باید مکتوب موجود باشند و ارائه‌کنندگان خدمات، خدمات را ثبت و مردم هم به مکان‌های از پیش تعیین شده مراجعه کنند ولی به طور کلی اقدامات مؤثری در این راستا در کشور صورت گرفته است.

وی اضافه کرد: اکثر بیمارستان‌ها و مراکز ارائه‌کننده خدمات سرپایی با همین تعرفه دولتی ترازشان مثبت است و اگر سازمان‌های بیمه‌گر بدهی‌های خود را بپردازند برخی از بیمارستان‌ها نیز مازاد درآمد خواهند داشت که می‌توانند برای تعمیر و توسعه استفاده کنند.

حریرچی گفت: در برخی از دانشگاه‌ها بیمارستان‌های زیرمجموعه آنها کوچک و کمتر از 100 تختخوابه است در حالی که پرسنل آنها زیاد بوده و این مسئله سبب برخی از مشکلات می‌شود. به طوری که در بیمارستان‌های کوچک می‌توان گفت ضریب نیروی انسانی بیش از 2.5 برابر است البته این مشکل را در تهران نداریم. 

سخنگوی وزارت بهداشت عنوان کرد: روند عملکرد در دانشگاه‌های علوم پزشکی همچون علوم پزشکی گیلان مثبت بوده ولی به معنی نبود مشکلات نیست و حتی مشکلات آنها از متوسط کشور بیشتر است. 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر تجمع و اعتراض پرستاران در شهرهای مختلف گفت: نصف وقت وزیر و معاونان پیگیر مطالبات است که امیدواریم این مسائل حل شود و شاهد رفع مشکلات باشیم. 

حریرچی در ادامه با اشاره به اینکه بیش از 12 هزار میلیارد از مجموع بیمه‌ها مطالبه داریم،‌گفت: در صورت رفع این مشکل بسیاری از چالش‌های پیش‌رو برطرف خواهد شد.

***سیاست ما توسعه توریسم‌درمانی است

سخنگوی وزارت بهداشت به موضوع توریسم‌درمانی اشاره کرد و گفت: در بیمارستان‌های دولتی غالباً تخت برای موضوع توریسم‌درمانی اختصاص نمی‌دهیم یا بسیار اندک است و اگر باشد نیز به خاطر اداره بیمارستان دولتی بوده است. 

وی گفت: توریسم‌درمانی به سلامت و اقتصاد ملی کمک می‌کند و یکی از سیاست‌های ما توسعه توریسم‌درمانی به ویژه در شهرهایی است که ظرفیت مناسبی در این راستا دارند.

***اختصاص هر 10 کیلومتر مرزهای منتهی به  عراق یک آمبولانس

حریرچی در ادامه به تمهیدات وزارت بهداشت در ایام اربعین اشاره کرد و گفت:‌ با همکاری سازمان‌هایی همچون هلال‌احمر تلاش کرده‌ایم اقدامات گسترده‌تری برای زائران انجام دهیم، بیمارستان‌های ما آمادگی کامل دارد و در هر 10 کیلومتر یک آمبولانس در مرزهای منتهی به عراق در نظر گرفته‌ایم.

وی اضافه کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی در مرز نیز آمادگی کامل داشته و حتی می‌توانیم کُلرزنی در کشور عراق را انجام دهیم البته هلال‌احمر بیشتر مسئولیت ارائه خدمات در کشور عراق و ما در ایران را داریم. 

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه از خارج شدن برخی از داروهای خارجی از تحت پوشش بیمه خبر داد و اعلام کرد: طبق مصوبه داروهای ژنریک و تولید داخل زمانی که وجود داشته باشد نیازی به مشابه خارجی آن نیست و طبق مصوبه باید پوشش بیمه‌ای نداشته باشیم. 

***با کسانی که با سلامت مردم بازی کنند برخورد می‌کنیم

حریرچی در مورد موضوع طب سنتی اظهار کرد: وزارت بهداشت موضوع طب سنتی و ایرانی را مطابق با سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری ادامه می‌دهد و از کیان سلامت مردم و طب سنتی ایرانی واقعی و طبق روز حمایت می‌کنیم.

وی تأکید کرد: کسانی که در این زمینه تخطی کرده، با سلامت مردم بازی کنند و تنها منافع اقتصادی خود را در نظر گرفته و کج‌فهمی داشته باشند با آنها مقابله می‌کنیم.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: برخی از پیگیری‌های ما در این زمینه منجر به حکم شده و برخی از پرونده‌ها نیز در حال جریان است.

منبع : تسنیم