۳
 
کد مطلب: 64793
 
تاریخ انتشار : شنبه ۱۲ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۲۱
اگر داورهای فوتبال و یا هر رشته ورزشی دیگری بتوانند با رفتار غیرکلامی آشنایی هر چند مختصر داشته باشند شاید هنگامی که بخواهند به بازیکنی کارت نشان دهند تاثیرگذار باشد.
کاربرد زبان بدن در ورزش فوتبال چیست و داوران چگونه تمارض بازیکنان را تشخیص می دهند
 
پویا ودایع در خصوص زبان ورزش در فوتبال به ایران خبر گفت: کاربرد زبان بدن در داوری فوتبال یک امر تاثیر گذار است. اینکه زبان بدن چگونه به داوری یک دارو می تواند کمک کند و راهنمای کار وی باشد؟

نویسنده کتاب زبان افزود: یک موضوع به خود داور بستگی دارد. به نوع حرکاتی که انجام می دهند، راه رفتن در زمین بازی، اخطار دادن به بازیکنان، نحوه صحبت کردن و کارت دادن، نحوه اخراج کردن بازیکن از زمین بازی، بخش دیگر به زبان بدن بازیکنان مربوط می شود. به عنوان مثال وقتی یک داور به زبان بدن تسلط داشته باشد می تواند تشخیص دهد حرکتی که بازیکن انجام داده تهاجم بوده یا تمارض، یا می تواند تشخیص دهد بازیکن حرکتی را سهوا یا عمدا انجام داده است؟

ودایع بیان داشت: اگر داورهای فوتبال و یا هر رشته ورزشی دیگری بتوانند با رفتار غیرکلامی آشنایی مختصری داشته باشند، شاید هنگام داوری کردن تاثیرگذاری بیشتری از خود نشان دهند. از این طریق می توانند عمدی یا سهوی بودن کارها و حرکات بازیکن را به راحتی تشخیص دهند.

وی با اشاره به تاثیرات زبان بدن در ورزش گفت: اگر به داوری ها در بازی های فوتبال دقت کنیم متوجه می شویم داور با فاصله تقریبی یک و نیم متری کارت را به بازیکن نشان می دهد و دارو کارت را ثابت در دست نگه می دارد و به چشم بازیکن خیره می شود سپس کارت را نشان می دهد. دلیل رعایت کردن این فاصله این است که حریم بین بازیکن و دارو شکسته نشود. چون اگر این حریم از بین برود بازیکن این اجازه را به خود می دهد که به داور بی احترامی کند چه لفظی و چه فیزیکی. اما وقتی این فاصله رعایت شود تداوم داوری بر بازی افزایش پیدا می کند و تسلط داور نیز بیشتر می شود.
 

ودایع گفت: اگر در داوری بازی های فوتبالی که اخیرا در حال برگزاری است دقت کنیم متوجه می شویم اگر داوری به زبان بدن آشنایی داشته باشد به راحتی می توانند نوع تمارض بازیکنان را تشخیص دهند. بازیکنان یا افرادی که تمارض می کنند سر و بدن خود را به سمت بالا نگه می دارند و منتظر نظر داور هستند که آیا از آنها خطایی گرفته است یا خیر؟ اما افرادی که دچار خطا و آسیب می شوند حالت اُریب دارند و صورتشان روی چمن قرار می گیرد و نگاهی به داور ندارند. اما افرادی که دچار تمارض می شوند در کارهایشان بزرگ نمایی دارند و جنب و جوش زیادی از خود نشان می دهند.

کارشناس زبان بدن خاطر نشان ساخت: اگر داورهای بازی به کاربردها و تاثیرات زبان بدن آَشنایی داشته باشند به خوبی می تواند تسلط خود را در بازی نشان دهد. چرا که آشنایی با زبان بدن زمان مسابقه  را محدود و کم می کند و داور از طریق به راحتی می تواند تصمیم گیری کند که در چه زمانی می تواند به بازیکن کارت اخطار دهد و با این روش به روند بازی نیز سرعت بخشیده می شود.
 

ودایع گفت: با دیدن بازی های اخیر فوتبال قطعا داورهای اروپایی به زبان بدن اشراف دارند اما داورهای لیگ برتر خاورمیانه نه آشنایی و نه علاقه ای به زبان بدن دارند. در بسیاری از بازی های جام جهانی و المپیک داورهای رشته های مختلف از زبان بدن استفاده می کنند، اما استفاده از زبان بدن در ورزش فوتبال بسیار تاثیرگذار است. چرا که ثانیه در بازی فوتبال کارساز و سرنوشت ساز است.

کارشناس زبان بدن در پایان افزود: در بازی های یورو 2016 داورهایی را می بینیم که از زبان بدن استفاده می کنند و به علم روانشناسی نیز اشراف کامل دارند. بازیکنانی که تنش ایجاد می کنند و در برخی موارد کارهای عجیب انجام می دهند از چشم این داوران تیزهوش دور نمی مانند و زیر نظر داوران هستند. داورها پلیس های زمین بازی هستند که باید آشنایی کاملی به علم روانشناسی داشته باشند.
 
 
 
محسن افروز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۲۲:۳۵:۲۸
سلام
برام جالب بود این مقاله نکته جالبی داشت که تا الان دقت نکرده بودم . می شه بیشتر بنویسید در موردش ؟
 
شیما
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۳ ۱۴:۳۹:۰۱
جالب بود
برای اولین بار حرف های تازه و نو در مورد زبان بدن خواندم.لطفا در مورد عکس ها و تحلیل انها هم صحبت کنید .
ممنون
 
hossien
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۴ ۱۰:۰۵:۱۷
salam

kheili jaleb boooooooooood aslan ma daravha balad nistim . farg davari onvari ha ham hamine ba ma .