کارشناس امور خانواده در گفتگو با ایران خبر پاسخ داد؛

زنان مطلقه برای زندگی مجدد قابل اطمینان ترند یا مردان؟

کد مطلب: 41558
 
تاریخ انتشار : شنبه ۴ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۹
یک کارشناس امور خانواده گفت: در فرهنگ غالب، زنان مطلقه برای ازدواج مجدد از شانس کمتری نسبت به مردان مطلقه برخوردار هستند اما باید دید که آیا در مسیر زندگی نیز مردان مطلقه زوجهای بهتری نسبت به زنان مطلقه هستند؟
 
مهتاب قائمی، کارشناس خانواده در گفتگو با  ایران خبر با اشاره به اینکه آسیب پذیری زنان در یک ازدواج ناموفق بسیار بیشتر از مردان است، گفت: متاسفانه در فرهنگ ما مرد مطلقه برای ازدواج مجدد با کمترین  مشکلات مواجه است و مسیر آغاز دوباره زندگی برای وی بسیار هموارتر است در صورتیکه که در واقعیت زنان مطلقه برای حفظ زندگی جدید بسیار با انگیزه تر از مردان مطلقه هستند.

* اکثر طلاقها توافقی است و با گذشت زن از حقوق قانونی اش

قائمی با اشاره به دلایل جدایی زنان و مردان گفت: به طور میانگین 80 درصد درخواست طلاقها در ایران از سوی بانوان مطرح می شود  و در عین حال بیش از 70 درصد طلاقهای انجام شده توافقی است و در اغلب آنها زن از مهریه و تمام  حق و حقوق خود برای رهایی از شرایطی که در آن گرفتار شده است می گذرد.
وی در ادامه گفت: بدون پیش داوری و قضاوت درباره اینکه حق به جانب کدام یک از زوجین است، با این آمار به نظر می رسد که دلایل زنان برای جدایی بسیار از بیشتر از مردان است.

کارشناس خانواده  با اشاره به برخی دلایل جدایی زوجین گفت: هرچند ممکن است در مواردی دلایل عنوان شده برای درخواست طلاق با دلیل واقعی متفاوت باشد اما در مجموع می توان گفت اکثر جدایی ها بر اثر خیانت، اعتیاد، کتک زدن و سوء رفتار، دخالت خانواده ها،ازدواج مجدد،ناباروری، بی بند و باری ،تفاوتهای فرهنگی و سختگیری و تعصب،شک زیاد، مشکلات روانی نظیر وسواس و غیره رخ می دهد و با نگاهی کلی به این لیست که ممکن است در زنها  و مردان مطلقه مشترک باشد، شاید دلایل زنان مطلقه برای جدایی موجه تر از مردان بنمایاند.

*اغلب مواقع زن مطلقه قربانی سوء رفتار همسر

قائمی در توضیح گفته هایش افزود: با اینکه نباید حکم قطعی صادر کرد و ممکن است بسیاری از زنان در شکست زندگی مشترک، گناهکار تر از مردان باشند اما در اغلب مواقع زن مطلقه قربانی سوء رفتار همسر خود بوده و به علت اعتیاد ، خیانت یا ضرب و شتم ،فرار را در بر قرار ترجیح داده است و در زندگی جدید تمام تلاش خود را برای جبران اشتباهات گذشته خواهد کرد.
 
وی در ادامه تاکید کرد: زنانی که یکبار از همسر خود جدا شده اند به دلیل نگرانی از قضاوت دیگران بسیار بیشتر خود را مقید به حفط زندگی جدید می بینند و به همین دلیل میزان سازگاری آنها به طرز قابل توجهی بالا می رود  اما در مردان این موضوع مصداق کمتری دارد.

*با همسر سابق شریک آینده تان گفتگو کنید!

کارشناس خانواده تاکید کرد: توصیه ما به همه کسانی که قصد تشکیل زندگی دارند این است که اگر شریک آینده شما تجربه یک زندگی ناموفق را داشته اشت، تنها به شنیدن دلایل خود فرد در علت جدایی اش، اکتفا نکنند و حتی المقدور همسر سابق وی را نیز پیدا کنند و پای صحبتهای او هم بنشینند .

قائمی گفت: البته به احتمال فراوان نباید انتظار داشته باشند از همسران سابق ،تعریف و تمجید بشنوند، اما شنیدن گفته های آنها می تواند در یک قضاوتت عادلانه به افراد کمک کند، مخصوصا این موضوع در ازدواج با مردان مطلقه که دلایل جدایی در آنها به اندازه زنان مطلقه شفاف نیست ،ضروری تر به نظر  می رسد.
وی همچنین تاکید کرد: هرچند احتیاط شرط عقل است و در ازدواج حتما باید با چشم باز تصمیم گرفت اما نباید جوانها را از ازدواج با افراد مطلقه بیش از حد ترساند بلکه باید با شناخت کافی و درست و با در نظر گرفتن همه جوانب به این کار اقدام کرد.