کد مطلب: 34806
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۲۲
یک متخصص کودکان گفت: نوزادان دراین فصل بیش از سایر مواقع در معرض ابتلا به عرق سوز شدن هستند.
 
فوق تخصص نوزادان در گفتگو با ایران خبر درباره علت عرق سوز شدن نوزادان گفت: در اثر مسدود شدن  مجاری عرق بر روی پوست این عارضه تقریبا برای بیشتر نوزادان یا شیرخواران به صورت کم یا زیاد اتفاق خواهد افتاد و حساسیت پوست نوزاد، تپل بودن وی ، میزان تعریق نوزاد و  گرمای هوا همگی در تشدید این عارضه موثرند .
وی با بیان اینکه معمولا در این فصل سال، بیشتر شاهد مراجعه والدین به دلیل نگرانی از عرق سوز شدن نوزادان و شیرخواران هستیم، گفت:با وجودیکه عرق سوز شدن عارضه شایعی است و درمان نسبتا آسانی نیز دارد اما سهل انگاری و بی توجهی به آن نیز می تواند باعث بی قراری و آزار و یا مشکلات پیشرفته تر برای کودک شود.
وی تاکید کرد: جلوگیری از تماس پوست بر روی هم از بروز این اختلال پیشگیری می کند، پرهیز از لباسهای تنگ یا الیاف مصنوعی ،کم کردن لباس کودک، استفاده از پارچه نخی  ،خنک کردن کودک  و شستشوی وی مهمترین راه ،هم برای درمان و هم پیشگیری از عرق سوز شدن می باشد .
فوق تخصص کودکان گفت: سرخی کشاله ران اما بیشتر به دلیل سوختگی ناشی از برخورد ادارار به وجود می آید ، حساسیت پوست نوزاد، طولانی شدن مجاورت پوست نوزاد و ادار و همچنین اسیدی یا عفونی بودن ادار ِبعضی از نوزادان و شیرخواران در بروز این اختلال موثر است .
وی گفت: در پیشگیری از سوختگی کشاله ران، بیش از همه جلوگیری از تماس طولانی مدت ادرار با پوست نوزاد موثر خواهد بود، برای این کار تعویض به موقع پوشک نوزاد،شستشوی مرتب و متعادل وی و استفاده از روغن کودک، مفید است؛ ضمن آنکه توصیه می کنیم تا حد امکان با هر بار عوض کردن نوزاد، بدن وی با آب ولرم شسته شود و استفاده از دستمال مرطوب تنها در مواقع استثنا و اضطرار صورت گیرد.
وی همچنین تاکید کرد: استفاده از پودربچه برای درمان یا پیشگیری سوختگی به دلایل متعدی از جمله امکان ورود گرد به دستگاه تنفسی نوزاد، توصیه نمی شود.
فوق تخصص کودکان گفت: برای درمان سوختگی کشاله ران کودک، استفاده از پماد کالاندولا را توصیه می کنیم و همچنین در موارد جدی تر استعمال پماد "تریامسینولون اِن،اِن" به صورت مقطعی و در شرایطی که به پای کودک پوشکی نباشد تجویز می شود؛ در این مواقع استفاده از پنکه های کوچک هم روند درمان را تسریع می کند.
وی تاکید کرد: با وجودی که عرق سوز شدن نباید باعث نگرانی والدین شود اما در موارد شدید، همچنین وقتی این عارضه همراه با  تب یا استفراغ باشد مراجعه به پزشک ضروری است.