کد مطلب: 155614
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۳۴
 
شهر صنعتی کاوه در سال ۱۳۵۲ با مساحتی بالغ بر ۳۰۰۰ هکتار در مسیر آزادراه تهران - ساوه در مجاورت شهر ساوه، احداث و در سال ۱۳۹۰ به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شد.
مسئولین شهر صنعتی می گویند تخلیه پسماندهای صنعتی و ویژه در این سایت صورت نمی گیرد و تنها پسماندهای عادی و پسماندهایی که پس از آنالیز در رده پسماند عادی قرار می گیرند، مجاز به تخلیه در این سایت هستند.  
آلودگی بصری و مخدوش شدن زیبایی محدوده دپوی پسماندهای شهر صنعتی کاوه در ورودی این مجموعه صنعتی و در مجاورت آزادراه تهران ساوه
پسماندهای دفن شده یا تلنبار و پراکنده شده در طبیعت بسیاری از منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی را آلوده کرده، باعث فرسایش خاک، آلودگی هوا، زشت شدن مناظر طبیعی و نیز نامناسب شدن محیط برای حیات وحش می‌شوند و اکوسیستم‌های طبیعی و سلامت مردم را با لطمات فراوانی مواجه می‌کنند.
 به دلیل تخلف برخی واحدهای تولیدی و صنعتی که از گذشته وجود داشته است مدیران صنایع این مجموعه از این سایت به عنوان "جهنم شهر صنعتی" یاد می‌کنند.
شهر صنعتی کاوه به عنوان بزرگترین شهر صنعتی ایران با حدود ۶۰۰ واحد تولیدی فعال و نیمه فعال محل رزق و روزی دست کم ۵۰ هزار کارگر است.
رهاسازی زباله‌ها و پسماندهای صنعتی در طبیعت برای محیط زیست و زیستمندان آن اعم از انسان ها و حیوانات و گیاهان بسیار خطرناک است 
 اگر چه خاک مهم‌ترین صافی فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی آب‌ها و بازیافت‌کننده ضایعات و پساب‌های صنعتی و نیز دریافت‌کننده بسیاری از مواد مضر آن است، اما ظرفیت خاک هم محدود بوده و تمرکز بیش از اندازه مواد سمی و آلاینده‌ها در آن در نهایت به صورت تهدیدی جدی برای محیط زیست بروز می‌کند.
سازمان محیط زیست صرفا برای تخلیه پسماندهای عادی و نخاله‌های ساختمانی در این سایت مجوز صادر کرده است.
وضعیت ناشی از تولید روزافزون پسماندهای صنعتی در شهر صنعتی کاوه در آستانه بحران توصیف می‌شود.
طبق ماده ۱۸ قانون مدیریت پسماند در شرایطی که آلودگی خطر فوری برای محیط و انسان داشته باشد، با اخطار سازمان و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، متخلفین و عاملین آلودگی موظفند ‌فورا اقداماتی را که منجر به بروز آلودگی و تخریب محیط زیست می‌شود متوقف کرده و ‌بلافاصله مبادرت به رفع آلودگی و پاکسازی محیط کنند.
 سازمان محیط زیست می‌گوید سایت پسماند شهر صنعتی کاوه از نظر محیط زیست هیچ رسمیتی ندارد و غیر استاندارد است و باید با مجاب‌کردن مدیریت شهر صنعتی کاوه هر چه زودتر این سایت جمع آوری و به صورت رسمی تعطیل شود.
محصور نبودن این سایت باعث ایجاد ورودی و خروجی‌های متعدد در این سایت شده و همین مسئله امکان تخلیه ضایعات و پسماندهای غیرعادی توسط کامیون ها در ساعات مختلف شب و ایام تعطیل فراهم کرده است.
شهر صنعتی ساوه به عنوان بزرگترین شهر صنعتی کشور هنوز به عرصه بازیافت زباله به عنوان یکی از راهکارهای تولید ثروت ورود نکرده است در حالی که قطعا با توجه به حجم عظیم زباله های تولیدی در این شهر و تنوع آنها، این شهرک در این حوزه نیز می تواند حرف هایی برای گفتن داشته باشد
منبع : خبرگزاری ايسنا